Stră-strănepotul lui Bram Stoker vine la Hotel Castel Dracula

Dacre Stoker, unul dintre urmaşii scriitorului care l-a inventat pe Dracula, va ajunge săptămâna viitoare, în judeţul nostru, ne anunţă Ana Maria Muscar, director Hotel Castel Dracula.

Dacre Stoker & Hans C. de Roos lucrează la un proiect comun care aşteaptă să iasă pe piaţă, ,,Dracula, Bram Stoker, Ghid de Călătorii”. Autorii noului ghid de călătorii intenţionează să colaboreze cu site-urile deja existente în România şi care sunt asociate cu legenda lui Dracula. Hotel Castel Dracula din Piatra Fântânele este colaborator în acest proiect. În perioada 19-29 Noiembrie, Dacre Stoker şi Hans de Roos, însoţiţi de producătorul de filme de la Travel Channel, Aaron Saagers, vor vizita România pentru a-şi întâlni partenerii de aici. Adiţional ghidului de călătorii, echipa va produce o serie TV complementară, care va însoţi călătoria lor.

Datorită popularităţii romanului “Dracula” al lui Bram Stoker, România a devenit de-a lungul ultimelor decade o ţintă pentru nenumăraţi turişti care vor să vadă şi să calce pe locurile care au legătură cu legenda faimosului vampir - Contele Dracula.

,,Până astăzi, familia Stoker s-a abţinut să se implice în aceste activităţi. Acest lucru se va schimba acum, când stră-strănepotul Dacre Stoker face echipă cu autorul si fotograful olandez Hans Corneel de Roos ca să creeze “Dracula, Bram Stoker, ghid de călătorii”. Veţi descoperi locurile unde Bram Stoker a crescut şi a trăit în Dublin sau Scholomance, misterioasa Şcoală a Diavolilor, unde Contele Vampir a învăţat magia neagră. Proprietarii şi managementul Hotel Castel Dracula sunt onoraţi că sunt colaboratorii autorilor în proiectul acestui ghid de călătorii şi că îi vor găzdui la Piatra Fântânele”, ne-a declarat Ana Maria Muscar, director Hotel Castel Dracula.

În romanul “Dracula” al lui Bram Stoker, Borgo Pass (Pasul Tihuţa) joacă un rol vital. Prin acest pas, tânărul avocat Jonathan Harker călătoreşte într-o trăsură de la Bistriţa spre direcţia Bucovina, până este preluat de caleaşca Vampirului Conte Dracula. În jurnalul său, Harker descrie panorama impresionanta a acestei regiuni muntoase, cu pomii săi fructiferi, căsuţele mici de ferma şi nesfârşitele păduri verzi. 

Vineri, 22 noiembrie, Dacre Stoker și Hans de Roos vor fi prezenţi la Hotel Castel Dracula, unde vor face o scurtă prezentare a proiectului şi vor susţine o conferinţă de presă.

Stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker are 55 de ani, e canadian mutat în Carolina de Sud şi a participat la trei campionate mondiale de atletism cu echipa de pentatlon a Canadei înainte de a deveni antrenor al lotului masculin la Olimpiada de la Seul, în 1988. Acum scrie cărţi despre Dracula şi, mai nou, regizează filme cu personajul creionat de strămoşul său irlandez.

Comentarii

03/10/14 17:39

Excellent way of telling, and fastidious article
to obtain facts about my presentation subject, which i am going to convey in school.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5