Deputatul Radu Moldovan:

Scumpirea energiei electrice, în favoarea companiilor „băieţilor deştepţi”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, deputatul Emil Radu Moldovan, susţine că majorarea tarifului la energie electrică pentru consumatorii casnici în vederea susţinerii unor investiţii ale companiilor din sistemul energetic, reprezintă încă o dovadă că Guvernul nu are „nicio reţinere să ia bani de la populaţia amărâtă”.

„Din păcate, România astăzi este condusă de un guvern care nu are nicio treabă cu ceea ce se întâmplă în viaţa reală a românilor. În afară de aceastã ieşire din recesiune a domnului Boc, sunt veşti din ce în ce mai proaste pentru români. După tăierea salariilor, asigurări sociale la pensii, desfiinţarea spitalelor, lipsa medicamentelor, scumpirea alimentelor, în momentul de faţă am văzut marea decizie a guvernului Boc, care ilegal pune pe spatele românilor creşterea kilowatt-ului - nu ştiu dacă vine de la Ion Kilowatt (deputatul PDL Ioan Oltean - n.r.) sau din altă parte - pentru sprijinirea companiilor care îşi desfăşoarã activitatea în energie. E ceva inimaginabil să pui tu pe spatele fiecãrui consumator casnic un procent de 4,5% la kilowatt-ul de energie electricã pentru modernizarea companiilor care îşi desfăşoarã activitatea în sistemul energetic", a spus Radu Moldovan.

În opinia liderului PSD Bistriţa-Năsăud, Guvernul ar trebui să înfiinţeze un fond special în care sã fie virate sumele ce ar trebui sã ajungã la aceste companii, altfel decizia de majorare a preţului ar fi ilegală. “Dacă într-adevãr s-ar dori să fie sprijinite companiile care astăzi produc noxe şi trebuie să se modernizeze sau să aibă bani să cumpere certificate verzi pentru a-şi acoperi producerea de noxe, ar trebui ca prin lege să se creeze un fond special în care să se vireze aceşti bani pentru a putea fi cuantificaţi şi pe urmã dirijaţi spre aceste companii. Nu existã aceastã lege şi asistãm la o altă minciunã sfruntatã a acestui guvern", a precizat Moldovan.

Deputatul social-democrat crede că banii obţinuţi din scumpirea preţului energiei electrice ar fi, de fapt, destinaţi modernizării companiilor “bãieţilor deştepţi” din sistemul energetic. “Domnul Boc, împreună cu doamna Udrea şi domnul Băsescu, tot guvernul acesta de incompetenţi şi de corupţi, n-au nici cea mai mică reţinere să ia bani de la populaţia sărăcită, amărâtă să modernizeze companiile băieţilor deştepţi, care şi aşa fac zeci de milioane de euro de pe spatele populaţiei în afacerile cu energie, unde nu e străin nici domnul nostru Ion Kilowatt", a concluzionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5