Se înființează A.D.I. ”Spitalul Orășenesc Năsăud”. Iată obiectivele asociației !

Orașul Năsăud, în calitate de inițiator și membru fondator, orașul Sîngeorz-Băi, respectiv comunele: Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna, Şanţ, din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să se asocieze pentru a înființa Asociația „Spitalul Orășenesc Năsăud”.
Scopul Asociaţiei este de a pregăti şi promova proiecte de interes zonal privind îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate, care să ducă la creşterea speranţei de viaţă prin sporirea accesibilităţii serviciilor medicale de calitate pentru populaţia deservită de către Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud.
Pentru realizarea scopului, asociația va derula acțiuni concrete care vor viza: reabilitarea secției de primire urgențe; reabilitarea și dotarea cu aparatură modernă a sălii de naștere; reabilitarea secției de pediatrie și dotarea saloanelor bolnavilor cu paturi și lenjerii noi și alte lucrări de investiție necesare, ce vor fi aprobate de Adunarea Generală.
Fiecare comunitate, membru fondator va participa cu o sumă de 1.000 de lei la constituirea patrimoniului inițial al asociației și cu o cotizație anuală de 2 lei/persoană/localitate.
În perioada imediat următoare va avea loc Adunarea Generală a celor 23 de comunități - membrii fondatori, pentru a se alege, din rândul acestora, componența Consiliului Director și a președintelui asociației. Ca element de noutate, funcțiile de director executiv, contabil și secretar vor fi ocupate de voluntari, iar sediul asociației va fi pus la dispoziție de Primăria orașului Năsăud, prin grija primarului Mircea Romocea: „Este de datoria noastră să ne preocupe sănătatea comunităților noastre și de aici şi ideea de a investi în singura unitate spitalicească din zona noastră. Dacă nu ne implicăm noi, în calitate de primari, pentru binele acestui spital, atunci degeaba aşteptăm ajutor de la alţii. Iată că acum am găsit și cadrul legal ce ne va permite derularea acestui proiect. Țin pe această cale să mulțumesc colegilor primari pentru disponibilitatea de a fi, alături de orașul Năsăud, membri fondatori ai acestei asociații”.

Comentarii

14/01/16 08:17
TRAIAN

vin alegeri locale trebuie pacaliti alegatorii

14/01/16 10:20
Petrica

Aduceti personal, aduceti medici responsabili cu bun simt si alungati parazitii care se afla in momentu de fata in acest spital sau hotel ca spital in momentu de fata nu se poate numii doar cat te cazeaza in rest sa te vindece de vreo boala nu sunt sanse.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5