Condiţii mai bune şi echipamente performante, pentru pacienţii spitalului din Năsăud. Primarul Mircea Romocea: Lucrurile au început să se mişte

Înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară „Spital orăşenesc Năsăud” a fost de bun augur, iniţiativa aparţinând la acea vreme Danei Someşan din cadrul Primăriei Năsăud. Ideea a fosr acceptată de administraţia năsăudeană şi încet-încet şi de celelalte administraţii ale comunităţile deservite de spitalul năsăudean. Totul fincţionează pe bază de voluntariat, iar primele rezultate se fac simţite.
„Până acum s-au colectat 3,6 miliarde lei vechi. Aproape că s-a finalizat achiziţia, prin procedură simplificată, de aparatură pentru zona de Urgenţă, Camera de Primire Urgenţe. Vrem să-l transformăm în Centru Primiri Urgenţe, dar avem nevoie şi de medic cu competenţe de primiri urgenţe. Acum termină cineva din zona Năsăudului rezidenţiatul. S-au mai angajat medici, zic eu, suntem în linie dreaptă. Avem şi acel tomograf, dar mai avem nevoie de o serie de avize de la Minister. Mă bucură, pentru că spitalul chiar a fost într-o stare de subfinanţare. Lucrurile au început să se mişte. Uşor-uşor, lucrurile se vor aranja, salariile sunt bune”, a menţionat primarul Mircea Romocea. .
Orașul Năsăud, în calitate de inițiator și membru fondator, orașul Sângeorz-Băi, respectiv comunele: Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna, Şanţ, din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au asociat, în 2016, în cadrul ADI „Spitalul Orășenesc Năsăud”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5