Echipamente medicale de peste 100.000 lei pentru Spitalul Orăşenesc „Dr.George Trifon” Năsăud

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Spital Orăşenesc Năsăud”  a finalizat achiziţia de echipamente şi mobilier, în valoare de 107.269 lei, pentru Camera de Primiri Urgenţe a unităţii spitaliceşti. Dotările au ajund deja la spitalul năsăudean, unele dintre ele au fost deja montate, iar pentru altele se aşteaptă reabilitarea  CPU, ulterior urmând a fi puse în funcţiune.

Este vorba despre o masă de operație electrică, 3 paturi terapie intensivă cu telecomandă, un scaun recoltare sânge, paravan medical în 3 foi, suporţi perfuzie, masă instrumentar inox cu 3 rafturi (2 bucăţi), lampă bactericidă cu ultraviolete, birouri şi scaune pentru medici, bănci pentru sala de aşteptare, dulapuri metalice, o multifuncțională laser Kyocera,  2 computere, un cântar mecanic.

Orașul Năsăud, în calitate de inițiator și membru fondator, orașul Sângeorz-Băi, respectiv comunele: Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna, Şanţ, din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au asociat, în 2016, în cadrul ADI „Spitalul Orășenesc Năsăud”.

Scopul Asociaţiei este de a pregăti şi promova proiecte de interes zonal privind îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate, care să ducă la creşterea speranţei de viaţă prin sporirea accesibilităţii serviciilor medicale de calitate pentru populaţia deservită de către Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud.

Preşedinte al ADI „Spitalul Orăşenesc Năsăud” este Alexandru Năşcan, director executiv este George Cicedea, iar preşedinte al Consiliului Director este ales primarul Ioan Moniţa de la Romuli.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5