Primarul Alexandru Năşcan, ales preşedinte onorific al ADI „Spitalul Orășenesc Năsăud”. Vezi ce îşi propune noul for

Marţi, la sediul Primăriei Orașului Năsăud a avut loc prima Adunare Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Spital Orășenesc Năsăud”.
Orașul Năsăud, în calitate de inițiator și membru fondator, orașul Sîngeorz-Băi, respectiv comunele: Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Runcu Salvei, Nimigea, Zagra, Dumitra, Rebrişoara, Rebra, Parva, Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Măgura Ilvei, Leşu, Maieru, Rodna, Şanţ, din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost invitate să ia parte la această ședință de constituire. Adunarea Generală constituită în prezența a 2/3 din membrii fondatori a decis ca funcția de președinte onorific al asociației si totodată de președinte al Consiliului Director să fie primarul comunei Rodna, Nășcan Alexandru.
Funcții în fotoliile Consiliului Director al asociației au primit și primarul din comuna Romuli, Monița Ioan – vicepreședinte, primarul din comuna Rebrișoara, Clapău Viorel – secretar, primarul Vasile Dumitru din comuna Maieru – membru și primarul Roland Venig al orașului Sîngeorz-Băi – membru, ultimii doi primari fiind reprezentați în Adunarea Generală de viceprimari.
Consiliul Director a stabilit și componența Compartimentului administrativ, în totalitate ocupat de voluntari, compartiment ce va funcționa pe bază de contract de voluntariat, astfel: Cicedea George – director executiv, Buzilă Mărioara – contabil și Cosma-Someșan Dana – secretar. Sediul asociației este stabilit la Primăria Orașului Năsăud, primarul Mircea Romocea asigurând că spaţiul va fi gratuit cât va funcţiona structura.
Asociația nou înființată va derula acțiuni concrete care vor viza: reabilitarea secției de primire urgențe; reabilitarea și dotarea cu aparatură modernă a sălii de naștere; reabilitarea secției de pediatrie și dotarea saloanelor bolnavilor cu paturi și lenjerii noi și alte lucrări de investiție necesare, ce vor fi aprobate de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Spitalul Orășenesc Năsăud”.
Fiecare comunitate, membru fondator va participa cu o sumă de 1.000 de lei la constituirea patrimoniului inițial al asociației și cu o cotizație anuală de 2 lei/persoană/localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5