Adunarea Generală a UCGN

O banală şedinţă

Reprezentanţii localităţilor grănicereşti, în număr de 44, trebuiau să se întâlnească la Năsăud, în sala de festivităţi, pentru Adunarea Generală a cărei dată a fost stabilită în 5.12.2008, cu ocazia A.G. de atunci. Pe ordinea de zi a întâlnirii din 12 martie figurau: raportul de activitate, executarea bugetului pe perioada martie 2008 – martie 2009, proiectul de buget venituri şi cheltuieli, precum şi prezentarea noului Statut (proiect). Stabilită pentru ora 10,00, şedinţa a demarat cu o întârziere de peste o oră, lucrările fiind deschise de primarul oraşului Năsăud – ing. Dumitru Mureşan, fiind prezenţi reprezentanţii a 24 localităţi.

Cu toate că problema este deosebit de importantă, se pare că nu este tratată pe măsură, altfel nu se explică neseriozitatea sau, poate, reaua-credinţă a celor care au lipsit, fapt care a dus la amânarea Adunării Generale pentru data de 28 martie 2009.

Cei prezenţi au dezbătut proiectul de Statut – variantele doi şi trei – după ce au fost alese organele de lucru: comisia de conducere a şedinţei şi comisia de întocmire a procesului verbal. Din prima comisie au făcut parte Gheorghe Onul – primar Salva, jr. Viorel Roşiu – Mocod, jr. Vasile Onul – Salva, Valer Avram – primar Măgura Ilvei, iar din cea de redactare a P.V. – Ştefan Danci – primar Rebra şi ing. Ovidiu Maghiar – viceprimar Năsăud. Prezenţi au fost reprezentanţii localităţilor: Ilva Mare, Măgura Ilvei, Feldru, Josenii Bârgăului, Nepos, Ilva Mică, Leşu Ilvei, Rebra, Rebrişoara, Năsăud, Salva, Telciu, Coşbuc, Bichigiu, Zagra, Poienile Zăgrii, Aluniş, Mocod, Runcu Salvei, Maieru, Suplai, Romuli, Rusu Bârgăului şi Bistriţa Bârgăului.

Primarul Valer Avram citeşte proiectul de statut, dezbătându-se fiecare articol, cei prezenţi făcând unele amendamente. S-a stabilit ca până la data de 17 martie să se finalizeze proiectul de statut şi să fie trimis la fiecare localitate grănicerească. Cei care vor mai dori să facă modificări, o vor face până în 25 martie trimiţând aceste propuneri juristului Vasile Onul – Salva sau jr. George Pop – secretarul oraşului Năsăud. În 25 martie la ora 14,00, comitetul de iniţiativă se va întâlni la Năsăud în sala Consiliului Local, iar în 28 martie se va alege noul consiliu director, noul preşedinte şi organigrama de funcţionare cu finalizarea Statutului. Se va utiliza formularea “Asociaţia Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene” (AUCGN).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5