Seară regală la Bistrița! Alături de Principele Nicolae, la Palatul Culturii

În prezența Principelui Nicolae, la Palatul Culturii a avut loc un eveniment deosebit: proiecția documentarului “Regele Mihai: Drumul către casă”, realizat în 2021, la sărbătorirea a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României. Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, dr. Marius Pop - președintele Clubului Monarhiștilor Bistrițeni, oameni de cultură, numeroşi tineri au participat la evenimentul de la Palatul Culturii.
Spectatorii au putut viziona interviuri cu familia regală, consilieri și prieteni apropiați ai regelui, dar și un interviu cu soțul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip. Totodată, documentarul a prezentat înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de regele Mihai, documente desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și relatări ale istoricilor occidentali și români.
Merită menționat și faptul că Asociația Principele Nicolae a ajuns la Bistrița cu proiectul “Istoria Regalității în școli”, elevi bistrițeni având astăzi șansa de a se întâlni cu Principele Nicolae și de a lua un contact mai apropiat cu reperele trecutului monarhic al României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5