Secretarul de stat Monica Săsărman răspunde: Când candidatul vorbește, Alianța DUhnește !

Comunicat de presă

Este surprinzător interesul candidatului Ionuț Simionca pentru rețelele de alimentare cu gaze naturale din județ, în condițiile în care, pe vremea când a fost deputat, a întors spatele acestui obiectiv de investiții necesar județului.

În anul 2019, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, proiectul prezentat de către ADI pentru Serviciul de alimentare cu gaze naturale Județul Bistrița-Năsăud a fost considerat proiect pilot în România și cu perspective clare de finanțare din acest fond.  Cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud condus de președintele Emil Radu Moldovan, comunele membre ale ADI au demarat procedurile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate (cerință de accesare a fondului) aferente investiției în rețelele de gaze naturale. Mai apoi, fondul de investiții a fost desființat de Guvernul Orban. Deputatul Ionuț Simionca nu a mișcat niciun deget pentru a împiedeca tăierea finanțării pentru rețelele de gaze din acest fond.

Am reluat demersul de a identifica altă sursă de finanțare și în discuțiile cu domnul ministru Ioan Marcel Boloș, am indicat care ar putea fi sursa de finanțare. Astfel, a fost adoptată OUG 128/2020, iar ghidul de finanțare a apărut în luna august. Și de data aceasta, domnul deputat Ionuț Simionca nu a depus niciun amendament la ordonanța respectivă care să asigure continuarea finanțării, timpul de depunere al documentațiilor fiind foarte scurt în comparație cu complexitatea proiectelor din județul Bistrița-Năsăud.

În iulie 2021 deputatul Bogdan Ivan Gruia a inițiat un nou proiect de lege care să asigure finanțarea rețelelor de gaze, demers care, de altfel,  a determinat Guvernul Orban să adopte Ordonanța de Urgență nr. 95 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny” în care să introducă și finanțarea rețelelor de gaze naturale.

Concluzie: Proiectul privind alimentarea cu gaze naturale propus și asumat de Emil Radu Moldovan este în derulare.

Astfel, există finanțare pentru înființarea rețelelor de gaz în Chiuza, Coșbuc Dumitra, Feldru, Nimigea, Rebra, Rebrișoara, Romuli, Runcu Salvei, Salva, Telciu și Zagra, iar pentru Chiochiș, Petru Rareș, Șieu Măgheruș și Uriu există finanțare pentru extinderea acestora.

„Reamintesc” domnului candidat Ionuț Simionca faptul că, deși PMP a avut reprezentanți în Consiliu local al municipiului Bistrița din noiembrie 2020, consilierii susținuți de dânsul nu au inițiat niciun proiect de hotărâre pentru extinderea rețelelor de gaze naturale, municipiul Bistrița nefiind membru în ADI.

„Reamintesc” domnului candidat Ionuț Simionca faptul că și-a instalat cumnatul pe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița- Năsăud și nu i-am auzit vreodată să propună măsuri de eficientizare a activității în domeniul vizat de preocupările dânsului.

Într-o altă ordine de idei, înțeleg și frustrarea candidatului Ionuț Simionca: bâjbâie în căutarea de subiecte, întrucât proiecte noi pentru județ care să îi aparțină nu are.

 

Comentarii

14/04/24 14:32
un cetatean

Deci ca o concluzie, domnul Radu Moldovan este cel mai grozav din judet, singura minte luminata (incepe sau continua cultul personalitatii derivat din comunism) iar domnul Simionca si ceilalti care nu se regasesc in PSD, sunt niste neputinciosi si rau intentionati! Oare asa este? Unde este acum adulatul si luminatul Dragnea, Dancila, Valcov, Buzatu etc? Spun acest aspect pentru cei care-au uitat si sunt grozav de vocali cu orice prilej.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5