Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Datoria PNL la guvernare este să repună valorile, competențele la locul pe care îl merită în societate

Peste 40 de tineri liberali din judeţul nostru, alături de liderul judeţen Florin Moldovan,  au participat la Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal, la care au fost prezenţi 1000 de tineri veniți din întreaga țară. Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui României, Klaus Iohannis, care le-a transmis tinerilor liberali un mesaj mobilizator și de susținere: “Avem peste puţine luni alegeri prezidenţiale, vom avea alegeri locale, parlamentare. Eu vă invit ca împreună cu mine să câştigăm toate aceste alegeri. După dezastrul pesedist, care a răpit României şansa la guvernare, cetăţenii vor o guvernare eficientă care să aducă prosperitate, bunăstare şi cu ajutorul vostru o vor avea. Voi sunteţi generaţia care poate readuce speranţa. Voi reprezentaţi forţa tânără a celui mai important partid de opoziţie din România. Şi vreau să vă felicit pentru munca depusă la alegerile europarlamentare şi la referendum. Fără implicarea voastră, rezultatul PNL nu ar fi fost acelaşi. Prezenţa tinerilor le referendum în număr foarte mare de datorează în bună măsură şi campaniei pe care aţi făcut-o şi exemplului pe care l-aţi dat, iar rezultatul este extraordinar."

Alături de organizația de tineret au fost prezenți mai mulți lideri ai PNL,  în frunte cu Ludovic Orban - președinte PNL, Robert Sighiartau - secretar general PNL, Rareș Bogdan - prim-vicepreşedinte PNL, Siegfried Mureşan - europarlamentar, Violeta Alexandru - președinte PNL București, Florin Cîțu - liderul grupului parlamentar al PNL din Senatul României, Adriana Săftoiu – deputat.

„Dragi colegi tineri..

Vorbim adesea despre patrimoniul material, dar mult mai puțin despre patrimoniul moral al națiunii. Și dacă, în sfârșit, vorbim despre patrimoniul moral și ne întoarcem la el, înseamnă că ne reapropiem ca politicieni de propriul popor, de valorile lui.

O să îmi spuneți, poate: ce are a face politica cu morala? Politica a devenit o meserie cu o doză mare de cinism și amoralitate şi noi va trebui să îndreptăm rapid această boală gravă din societate. Noi trebuie să facem politică pentru oameni şi alături de oameni, în baza unor valori și principii. Fără oameni politici și oameni de stat morali, politica se dezumanizează, se desprinde de oameni și se îndreaptă, într-un final, împotriva lor.

Cred că datoria PNL la guvernare este să ajute la regenerarea României morale , printr-o guvernare morală și competentă. Să oprească degradarea valorilor. Să repună valorile, competențele și talentele la locul pe care îl merită în societate”, le-a transmis tinerilor deputatul Robert Sighiartău.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5