Şedinţele Consiliului Local Bistriţa încep să semene cu cele ale Consiliului Judeţean…

Redevenţa de 15.000 lei pentru terenul concesionat – “o cacealma!”

Ideea amenajării unui Centru de Întreţinere Corporală, în locul fostei Băi Populare, a fost amânată “sine die” în şedinţa Consiliului Local din 4 martie. Proiectul a întrunit 12 voturi “pentru”, majoritatea necesară fiind de 14 voturi. Consilierii PD-L “in corpore” s-au abţinut de la vot… “Nu contestăm că în municipiul Bistriţa este necesar un asemenea bazin, dar nu înţelegem să ne punem astfel… pielea la bătaie” (Filip Moisil); “Senzaţia este că noi acordăm anumite facilităţi fiscale acestui investitor” (Eugen Curtean). La rându-i, Andrei Rusu chiar dacă consideră oportună o astfel de investiţie, nu acceptă raportul de evaluare, iar despre un parteneriat public-privat, nici vorbă: “Ne-am ars cu Cora şi OMV!”, a reamintit el.

Redevenţa propusă de 15.000 lei/an şi graba cu care se încearcă concesionarea, sunt inacceptabile, spun consilierii PD-L, Eugen Curtean şi Cornel Ilieşi, care califică iniţiativa drept “o cacealma!”. Argumentele invocate de primarul Ovidiu Creţu, iniţiatorul proiectului, precum “nevoia de investiţii… an bugetar foarte greu, degradarea clădirii” n-au putut convinge ca proiectul de hotărâre să fie adoptat.

Regia “Ocolul silvic al municipiului” se înfiinţează… dar s-a amânat

Nici Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Regiei publice locale “Ocolul silvic al municipiului Bistriţa” R.A. nu a fost adoptat. Consilierii au luat act de conţinut, au mai pus întrebări, ba au făcut şi nominalizări pentru Consiliul de Administraţie al noii structuri, dar la vot au ieşit doar 13 “pentru”, mai puţin cu un vot pentru a întruni majoritatea necesară.

Din 3 proiecte, unul a… trecut:

DIRECŢIA SERVICII PUBLICE

A

 A fost adoptat “pe muchie” un singur proiect din cele trei de pe ordinea de zi, cel privind înfiinţarea Serviciului public municipal “Direcţia Servicii Publice Bistriţa”, ca serviciu de interes local cu personalitate juridică. Bunurile care vor fi transmise în administrarea noii Direcţii de Servicii Publice vor face obiectul unui contract de administrare ce va fi supus aprobării Consiliului Local într-o şedinţă ulterioară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]