La Primăria oraşului Năsăud

Seminar – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor

Sala mare de festivităţi a Primăriei oraşului Năsăud a găzduit „Seminarul local pentru microîntreprinderile din judeţul Bistriţa-Năsăud” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în colaborare cu Serviciul de Programe Europene al Primăriei oraşului Năsăud. Seminarul a avut scopul de promovare a oportunităţii de investiţii oferită prin POR (Programul Operaţional Regional) 2007-2013 – domeniul major de intervenţie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, de pe Valea Someşului, în acest an.

Aşa cum au precizat reprezentantele ADRNV Cluj-Napoca, Andreea Atanasiu – expert comunicare POR şi Alina Iuga – referent asistenţă tehnică, „Această informare se adresează, în speţă, solicitanţilor de finanţare nerambursabilă, respectiv, societăţilor comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor. De la relansarea ghidului (noiembrie 2009 – ianuarie 2010) au fost depuse circa 100 de proiecte (99), în special din municipiile reşedinţă de judeţ, drept pentru care ADR Nord-Vest a gândit oportună organizarea de astfel de seminare pentru asigurarea accesului egal la informaţii. Cine este interesat, poate depune cererile de proiecte de finanţare”. „REGIO –POR prin Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, domeniul major de intervenţie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, finanţează proiecte în domeniile: industriei prelucrătoare (textile, îmbrăcăminte, piele, mase plastice, fabricarea articolelor din paie, nuiele, prelucrarea ţiţeiului etc.); distribuţia apei (tratare, captare, epurare etc.); construcţii; transport şi depozitare; comerţ, hoteluri şi restaurante; informaţii şi comunicaţii; sănătate şi asistenţă socială; activităţi culturale, sportive şi recreative; de servicii, cu până la 200.000 euro valoare nerambursabilă. Pentru cererea de proiecte relansată în noiembrie 2009, Regiunea Nord-Vest are o sumă repartizată în valoare de 19,74 milioane de euro, pentru domeniul 1.3, sesiunea fiind deschisă până la epuizarea acestei sume.

Persoana de contact în obţinerea de informaţii: Andreea Atanasiu, expert comunicare POR, Biroul de Comunicare şi Cooperare Internaţională, e-mail: [email protected], www.nord-vest.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5