Raportul IPP

Senatorul Dănuţ Prunea – şi prezent, şi activ în sesiunea parlamentară trecută

Ofensiva Partidului Democrat Liberal de a-i discredita pe parlamentarii Opoziţiei, care se află în protest parlamentar, este „umbrită” oarecum de raportul Institutului pentru Politici Publice, care relevă activitatea aleşilor în sesiunea septembrie-decembrie 2011.

Senatorul Dănuţ Prunea, necunoscut pentru marea parte a electoratului bistriţean, este capul …afişelor PDL, împrăştiate prin judeţ şi lipite pe mai toate gardurile. Prunea nu a ieşit în evidenţă în contrele politice locale, dar a fost remarcat în raportul sus amintit, tocmai pentru că este printre primii 10 senatori, într-un clasament al declaraţiilor politice elaborate şi prezentate la Senat (nu doar depuse în scris pentru a fi bifate de presă).

Este pentru prima dată când Institutul pentru Politici Publice face un clasament al parlamentarilor cu cele mai multe declaraţii politice susţinute în Plen de la tribuna Parlamentului (şi nu clasamente funcţie de numărul celor depuse în scris). Astfel, senatorul este pe locul 10 cu cinci declaraţii politice elaborate, dintre care patru au fost şi prezentate colegilor, tema centrală fiind „dezastrul naţional produs de Guvernul Boc”.

Prunea este şi pe locul 24 al prezenţei la şedinţele de vor final de la Senat, cu un procent de 97%. Din cele 218 voturi finale acordate în sesiunea parlamentară trecută, senatorul PSD a ratat doar şapte. Democrat-liberalul Ioan Sbârciu a fost prezent, la voturile finale, doar în 68% din cazuri, procentaj care îl poziţionează pe locul 96 al clasamentului IPP.

Parlamentarul bistriţean este şi coiniţiator al unei legi prin care anumite suprafeţe din Delta Dunării, administrate de „Apele Române” trec în domeniul privat al unor localităţi. Oricum, este una din cele 20 de iniţiative care au devenit legi în sesiunea trecută.

În prezent, senatorii USL sunt „chiulangii”, dar au timp până în iunie să recupereze munca depusă asiduu de colegii de la Putere. Când au cvorum.

Deputatul Botiş, prezent la 99% din voturile finale

Deputatul Ioan Nelu Botiş a lipsit, la Camera Deputaţilor, doar la trei voturi finale, se arată în raportul Institutului pentru Politici Publice. Practic, din cele 351 de situaţii când s-a acordat votul final pentru o lege, Botiş a fost la 348. La acest capitol Botiş îl bate pe Ion Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor fiind probabil ocupat cu alte chestiuni. Oltean este pe poziţia 69 în acest clasament, cu o prezenţă de 93%.

Pe locul 174 figurează liberalul Ioan Ţintean, cu o prezenţă la votul final de 76 procente, în timp ce social-democratul Emil Radu Moldovan nu a ajuns nici la jumătate dintre şedinţele de vor final – 49% prezenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5