Senatorul Dorin Dobra, la Chişinău: Haideţi să facem acum ceea ce au făcut cele două Germanii!

Senatorul liberal Dorin Dobra a participat, duminică, la Marea Adunare Naţională de la Chişinău, alături de peste 30.000 de persoane care au cerut reunificarea Republicii Moldova cu România. Prezența senatorului a avut ca scop transmiterea unui mesaj de solidaritate  manifestanților că în felul acesta vor putea atrage atenția românilor de dincoace de Prut dar și Uniunii Europene care, ca orice construcție populară, este extrem de atentă la acest tip de mesaje.

         „Haideți să refacem acum istoria! Haideți să facem acum ceea ce au făcut cele două Germanii! Aceasta este șansa noastră!”, a vorbit mulţimii de pe scena instalată în centrul Chișinăului senatorul liberal de la Bucureşti Dorin Dobra, scrie infoprut.ro

     ***

În conjunctura dată de la granițele estice ale UE, gesturile de acest tip ale populației române basarabene pot juca un rol important în realizarea unui ideal național, acela al reîntregirii țării. După propria evaluare a senatorului, contextul general va deveni tot mai favorabil pentru punerea eventuală în fapt a unui gest de atâta semnificație simbolică și istorică. Neglijarea unei posibile oportunități istorice referitoare la Basarabia se poate constitui într-o greșeală de neiertat a întregii clase politice actuale.

”Pentru că am fost întotdeauna un popor ce a știut, prin reprezentanții săi, să își așeze idealurile pe conjuncturi favorabile, semnalez oportunitatea acordării unei mai mari atenții faptelor și intențiilor unioniste de peste Prut”,  susţine Dorin Dobra, prin intemediul unui comunicat de presă.

Acțiunea de duminică a continuat cu un marș al câtorva sute de tineri ce au pornit pe jos către București, pe drum urmând să fie primiți de autoritățile din județul Iași. Întreaga manifestare se va încheia duminică, 12 iulie, în Piața Universității din București, unde mii de basarabeni vor fi așteptați de mii de români.

***

Această Mare Adunare Națională este a patra manifestație de acest fel din istoria statului format în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice. După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este considerat momentul cel mai oportun pentru a cere într-un singur glas reunificarea celor două state româneşti și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv, scrie sursa citată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5