Senatorul Dorin Dobra: Victor Ponta, un partener care te lasă la greu. PSD, partid nefreventabil

Senatorul liberal Dorin Dobra consideră că, deşi România traversează o conjunctură geopolitică şi economică favorabilă, acest lucru nu este resimţit din plin, deoarece eforturile preşedintelui Klaus Iohannis nu sunt susţinute de Guvern şi de un „prim-ministru legitim”.

         „România trăieşte azi o conjunctură, în primul rând geopolitică, din fericire şi economică favorabilă. Poziţia ca pol de stabilitate în zonă a făcut din România un partener credibil şi frecventabil la un nivel la care nu a mai fost până astăzi, după 1990 încoace. Vizitele succesive ale reprezentanţilor NATO, UE şi ale altor tipuri de persoane de decizie la nivel european şi mondial confirmă acest lucru. Efortul, însă, de a menţine ţara pe această linie de credibilitate l-a surprins cel mai bine Klaus Iohannis, probabil că este unul din elementele pentru care suntem şi mai frecventabili şi mai puţin domnul prim-ministru Victor Ponta.

         Revenit în ţară, domnul Victor Ponta nu e mai legitim decât înainte de a pleca în Turcia să ocupe funcţia de prim-ministru al ţării”, a declarat senatorul Dobra, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, faptul că preşedintele României este accesat de reprezentanţii marilor puteri mondiale „e un exemplu că dosarul lui Victor Ponta de la DNA îl scoate din circuitul european şi mondial”.

         „Ne bucurăm de faptul că astăzi România trăieşte, raportat la ceea ce se întâmplă în jurul ei,  o situaţie economică foarte bună. Ea e rezultatul unei istorii de raţionalitate şi de măsuri potrivite. Astăzi ne-am putea bucura mai mult de această situaţie dacă am avea un Guvern şi un  mai ales un prim-ministru legitim care să poată însoţi eforturile preşedintelui Klaus Iohannis de a ne pune acolo unde merităm, o ţară de importanţă majoră în acest context pentru securitatea globală”, a adăugat parlamentarul bistriţean.

         În context, Dorin Dobra a punctat faptul că premierul Ponta nu şi-a pierdut „năravurile”, un exemplu fiind şi tema anulării ordonanţei prin care au foast majorate salariile demnitarilor de prim rang.

E un partener care te lasă la greu, e un partener care nu-şi respectă promisiunile interne, minimale, de solidaritate, de coaliţie.

         Suntem foarte bucuroşi că Gabriel Oprea află ce înseamnă să fii partener cu Victor Ponta. Să decizi împreună cu partenerii de coaliţie că urmează să iei această măsură de creştere salarială şi să vii în ţară şi să-ţi laşi partenerul în ofsaid şi să spui că nu o mai susţii e exact comportamentul cu care Victor Ponta ne-a obişnuit şi cu care ne-a tratat şi pe noi la vremea respectivă”, a menţionat liberalul.

         Senatorul Dorin Dobra a precizat că PSD devine „un partid nefrecventabil pentru celelalte partide de pe scena politică”. „Nu-şi ţine promisiunile, nu respectă loialităţile de coaliţie şi îşi lasă partenerii în ofsaid. Acest partid nu este astăzi şi nu a fost niciodată pregătit să-şi respecte partenerii”, a concluzionat liberalul, fapt valabil de la Bucureşti şi până la Bistriţa.

        

         

Comentarii

10/07/15 14:22
Vizitator

Se spune ca minciuna are picioare scurte. Minciunile lui Ponta sunt insa si mai rasuflate. Una dintre recentele minciuni ale lui Ponta este legata de operatia sa la picior facuta in Turcia. Iata argumentele mincinoase cu care incearca premierul Romaniei sa justifice motivul pentru care nu s-a operat in tara: „Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru”. Minciuna lui Ponta a fost demontata de jurnalistul Ovidiu Marincea, realizator la Realitatea TV, care a fost internat în aceeași perioadă la spitalul respectiv cu soția ambasadorului Olandei la București, Cristina Van Bonzel Gomez, aceasta fiind tratată ca un pacient oarecare, fără favoritisme din partea conducerii, așa cum a insinuat Victor Ponta. Apoi minciuna lui Ponta este dubla fiindca il implica si pe Banicioiu care nu a facut o asemenea afirmatie. Acum la nici o zi de la revenirea in tara dupa operatie, Ponta strecoara in spatiul public o noua minciuna legata de ordonanta de marire a salariilor demnitarilor.
Gabriel Oprea a declarat, vineri, că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar „ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis „s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa. In aceeasi zi insa, Victor Ponta a scris, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens. Prin urmare, Ponta nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Minciuna, sau fuga de raspundere?
Asadar, un astfel de individ nu mai are ce cauta in fruntea guvernului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5