Senatorul Ioan Deneș: Guvernul Cîțu minte de îngheață salariile

Viziunea economică a miniștrilor PNL – USR PLUS conduși de Cîțu are ca rezultat falimentul și afundarea în cercul vicios al sărăciei. Contrar viziunii Europene de echilibru între cerere și ofertă, Cîțu a majorat salariul minim cu doar 3%, ceea ce reprezintă în termeni reali o scădere a puterii de cumpărare, date fiind creșterile uriașe de prețuri la legume, carne și energie.
PSD susține revendicările angajatilor legate de creșterea salariilor care reprezintă o soluție economică aplicată în Uniunea Europeană iar România trebuie să se conformeze.
Creșterea salariului minim reprezintă o sursă importantă pentru creșterea veniturilor bugetare din contribuțiile plătite din aceste salarii.
În Bugetul alternativ al PSD este prevăzută o creștere a salariului minim de 10,3%, de la 2.230 la 2.460 lei, înscriindu-se în linia europeană privind majorarea salariului minim și reprezintă categoric o soluție pentru relansarea economiei: veniturile mai mari ale populației, indiferent că sunt salarii sau pensii, cresc puterea de cumpărare, determină un consum mai ridicat, vânzări și producție mai mari, deci mai multe locuri de muncă care contribuie la bugetul de pensii. În final vor exista beneficii pentru toată lumea.
Pe lângă înghețarea salariilor, România riscă să piardă 30,4 miliarde de euro, bani europeni pentru Planul Național de Relansare și Reziliență(PNRR). Planul a fost făcut de guvernul Orban și a fost respins de Comisia Europeană. (Pe vremea aceea Cîțu era ministru al finanțelor în Guvernul Orban și avea putere de decizie). Datorită ministrului Cîțu, România a ajuns la un deficit de 10% din PIB și împrumuturi de 35 de miliarde de euro.
Fără îndoială, Guvernul Cîțu se îndreaptă cu pași repezi spre titlul de cel mai incompetent guvern din istoria ultimilor 30 de ani.
 
sursa: facebook Ioan Denes

 

Comentarii

31/01/21 14:13
Ioan Deneș zis ...

Această nulitate politică are și păreri personale sau este doar o simplă trâmbiță de partid? Mă refer la această silvae-culturae, la acest Juniperus communistoides de Bistrița-Năsăud.

31/01/21 14:21
un cetatean

Ca de obicei PSD sustine cresterea cheltuielilor cu salariile.....din imprumuturi.Populisme ieftine tovarasul Denes, marca PSD, care-au aruncat Romania in haos!
Adunatura de impostori spoiti in economisti,patrioti.Asta este oferta PSD pentru tara!
Unde sunt cele 8 spitale regionale care-ati promis ca o sa le construiti? Acolo este si bunastarea romanilor. Exceptie fac politrucii si acolitii lor.

01/02/21 07:45
Eugen

La silvae-culturae a fost o specie lemnoasă din familia Botae, invadatoare, toxică și foarte dăunătoare.

01/02/21 09:29
IUSTINIAN

Spitalele , 67 , au fost închise de gașca de la PDL.Cetățene, se vede cum lingi pe neisprăviții de la butoane.Nu ți-e rușine să mai vii cu asemenea elucubrații când tot poporul este revoltat de mârșăviile făcute de CDR2?

02/02/21 09:29
BULIȘOR

Cetățene, acum când vezi toate mârșăviile acestor netrebnici de la putere nu te cuprinde rușinea?Ar fi bine să-ți iei o pauză de tăcere!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5