Senatorul Ioan Deneş: Adevărul despre majorarea pensiilor! Cum au fost mințiți pensionarii?

În timp ce grija actualei Guvernări este de a împărți funcții și a vinde pe nimic companii de stat profitabile, pensionarii români sunt la limita supraviețuirii.
,,Guvernul 3 în 1’’ i-a mințit pe români, înainte de alegeri, când a promis că pensiile se vor majora în ianuarie 2021, cu 8%. Acum, după alegeri Ministrul Muncii, Raluca Turcan anunță că pensiile se vor majora DOAR cu 3%, un procent care nu acoperă nici pe departe scumpirea produselor de strictă necesitate și care în unele cazuri depășesc 10% sau chiar 20%.
PSD se ține de cuvânt și va demonstra miercuri (27 ianuarie) că punctul de pensie poate să fie majorat de la 1.404 la 1.775 lei începând cu 1 martie și la 1.875 lei de la 1 septembrie, cu același deficit și venituri la buget avute în vedere de guvernul Cîțu.
Cu majorările propuse de bugetul alternativ al PSD, pensia netă medie ar ajunge la 1.700 de lei. În prezent circa 3 milioane de pensionari au pensia sub medie și conform datelor INS, o persoană are nevoie de 1.773 pentru cheltuielile curente. Coșul zilnic al unui pensionar conține preponderent medicamente și produse de strictă necesitate, iar în condițiile in care unele produsele s-au scumpit cu 10% sau chiar 20%, nivelul minim de trai scade considerabil.
Guvernarea PSD a adus un plus de putere de cumpărare de peste 25% în doi ani și 10 luni, iar în următorii 2 ani, ,,Guvernul 3 in 1’’ va aduce o scădere a puterii de cumpărare, tot de 25%, așa cum arată și prognozele agențiilor internaționale.
Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la DEMISIA guvernului Cîțu și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze și să relanseze economia.

sursa: Facebook Ioan Denes

Comentarii

22/01/21 09:43
Eugen

Perseverența prostiei ! Cum să dai banii care nu îi ai în pușculița care-i aproape goală. Propagandă neocomunistă care prinde foarte bine la un popor de pomanagii deprins în comunism și ridicat la alte cote de urmașii lor.

22/01/21 11:39
CITITOR

Trebuie sa le multumim diasporezilor nostri dragi si scumpi, cu ajutorul carora au ajuns la putere aceste partide burghezo-mosieresti ( mai ales in Transolvania ) , care efectiv isi bat jos de oameni si le pasa numai de " matzul " lor.
I-as intreba , acuma de ce nu se inapoiaza acasa, sa munceasca aici si sa aiba salarii ca-n occident , ca si-au pus palma-n c*r , au plecat sa le faca plusprodus strainilor si ne-au lasat noua pe cap copiii si batranii lor, pe care sa-i tinem din banii nostri publici, la care ei nu contribuie cu absolut NIMIC !?

22/01/21 14:24
un cetatean

Cand pe unii oameni nu-i duce capu' ar fi mai intelept sa taca, dar nu gasesti intelepciune la PSD.Domnule, marea voastra grija este ca nu mai sunteti la butoane, va doare cumpli si cu obraznicia caracteristica, va folositi de unele categorii ca sa va aratati "marea grija".Cand visteria este goala, cand incasarile la buget s-au redus simtitor, cand in sectorul de stat ati oferit salarii fara discernamant pentru toate familiile politrucilor, cand ati rostogolit masuri populiste , fara a gasi finantarea lor, cand ati acordat pensii speciale dupa placul vostru, de ce nu ati crescut atunci pensiile cu 40%? Ati dus de rapa tara,sa va fie rusine!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5