Senatorul Ioan Simionca: În 24 Iunie se sărbătoresc trei evenimente minunate atât pentru creștinătate, cât și pentru români!

"Astăzi, 24 Iunie se sărbătoresc trei evenimente minunate atât pentru creștinătate, cât și pentru români.
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, datează ca sărbătoare creștină din secolele IV-V. Doresc să le urez pe această cale La mulți ani tuturor celor care poartă numele acestui sfânt !

Un eveniment laic românesc, tot în această zi, este reprezentat de sărbătoarea Sânzienelor. Acestea, în mitologia populară românească, sunt niște fete de o frumusețe și puritate rar întâlnite. Această sărbătoare își are originea într-un străvechi cult solar și se mai numește în unele locuri "Amuțitul cucului", pasăre care cântă doar trei luni pe an, de la echinocțiul de primăvară, până în 24 Iunie. Pe lângă multele interpretări date acestei serbări mitologice, aș evidenția frumusețea și puritatea ca daruri slăvite în această zi.

Tot astăzi se sărbătorește din anul 2013 și ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, marcată de comunitățile românești din toată lumea!", este mesajul transmis de senatorul Ioan Simionca (ALDE BN).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5