Coroana de Oţel revine pe Stema României!

Senatul a adoptat proiectul de lege

De curând, Senatul României a adoptat o iniţiativă legislativă prin care se propune revenirea Coroanei Regale pe acvila de pe Stema României. S-a luat în considerare faptul că, Coroana de Oţel este un simbol al independenţei şi suveranităţii poporului român.
Proiectul a fost iniţiat de un grup parlamentar format din parlamentarii PNL, UNPR şi PC. Acvila va fi încoronată atât de „scutul mare”, unde aceasta are aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan, cât şi pe „scutul mic”, unde apare Stema Ţării Româneşti. Pe albastru – o acvilă de aur încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, însoţită de un soare de aur, la dreapta şi de o lună nouă de aur, la stânga.
Coroana de oţel pe acvila României, din stema Regatului Român, a fost turnată din oţelul unui tun turcesc capturat în Războiul de Independenţă din 1877, pe lângă morala şi tradiţia creştină, ea simbolizează caracterul naţional şi independenţa obţinută prin sângele şi jertfa poporului român.
Monarhia va salva România! Credem că a sosit momentul să reîncoronăm Acvila de pe Stema României ca un act reparatoriu în faţa istoriei”
Mai multe ţări, care au ca formă statală republica, au păstrat în heraldică Stemele Regale: Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia etc.
Proiectul de lege va fi trimis Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională în Parlamentul României!
Fără îndoială, avem credinţa că şi în ţara noastră Monarhia va salva, în viitor, România!
Sărbători Luminate Casei Regale a României şi Hristos a Înviat!
*Sursa: Publicaţia „Coroana de oţel”
Nr. 134/aprilie-mai-iunie, 2014

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5