Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Năsăud şi-a început activitatea

Amenajarea adăpostului pentru câinii fără stăpân şi a cabinetului medicului veterinar s-a făcut într-un interval de timp relativ scurt, datorită normelor legale care impun anumite standarde privind adăpostirea, îngrijirea, asistenţa sanitar-veterinară a câinilor fără stăpân.
Adăpostul se află pe strada Podirei, nr. 12 A, şi este format din două clădiri. În unul dintre imobile este amenajat adăpostul cu 24 cuşti pentru câini, cu posibilitate de extindere, iar cealaltă clădire are cabinetul sanitar-veterinar şi vestiarul îngrijitorilor.
„Activitatea propriu-zisă de gestionare a câinilor fără stăpân este efectuată de către un operator specializat şi presupune capturarea, transportul la adăpost, înregistrarea, adăpostirea, îngrijirea şi asistenţa sanitar-veterinară a câinilor fără stăpân de pe raza oraşului Năsăud. Câinii fără stăpân capturaţi de pe raza oraşului Năsăud pot fi revendicaţi în termen de 7 zile de la data capturării sau pot fi adoptaţi, pe baza unei declaraţii-angajament a solicitantului” ne-a precizat viceprimarul Niculae Găitan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5