Se pare că năsăudenii nu vor mai fi agresaţi de maidanezi

Maidanezii sunt o problemă, după cum bine se ştie, în toate localităţile ţării. Administraţia oraşului Năsăud a încercat, în ultimii ani (peste zece), să adune câinii fără stăpân de pe străzi pentru siguranţa cetăţenilor săi. Totul s-a dovedit a fi un eşec, deoarece numărul câinilor creştea peste noapte, ca şi plângerile şi petiţiile depuse la Primărie de către cei agresaţi de bietele patrupede flămânde.
Hotărât să rezolve situaţia, viceprimarul Niculai Găitan a iniţiat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea „Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân” care să fie în subordinea Consiliului Local. Viceprimarul a prezentat şi „Regulamentul de organizare şi funcţionare” a respectivului serviciu, care urmează a fi realizat prin gestiune directă sau prin concesionarea lui. Serviciul îşi va desfăşura activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân pe raza oraşului şi a celor două localităţi componente: Luşca şi Liviu Rebreanu. Această activitate presupune următoarele operaţiuni: capturarea câinilor, transportul, înregistrarea, adăpostirea, îngrijirea, hrănirea câinilor, asistenţa sanitar-veterinară; revendicarea şi adopţia; eutanasierea şi neutralizarea cadavrelor etc.
În bugetul de cheltuieli pe anul 2014 au fost alocaţi 35.000 lei pentru înfiinţarea serviciului respectiv, viceprimarul Găitan luându-şi angajamentul că în cel mult şase luni de zile va rezolva problema câinilor vagabonzi din Năsăud. Dumnealui a specificat că „serviciul” va fi externalizat unui operator specializat, deoarece Primăria nu deţine logistica de specialitate.
Pentru început, adăpostul pentru câinii fără stăpân va funcţiona la Serele oraşului, unde a mai funcţionat o scurtă perioadă de timp în anii trecuţi. Consilierul Ovidiu Maghiar (PDL), fost viceprimar în mandatul trecut, a propus o locaţie mai încăpătoare, la marginea oraşului, la fosta ciupercărie din Tradam, care ar trebui amenajată în acest sens, la care au subscris şi alţi aleşi locali.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5