Năsăudeni agresaţi şi muşcaţi de maidanezi

Gata! Năsăudenii s-au săturat. Toate au o limită. Răbdarea, bunăvoinţa, mila faţă de patrupedele lătrătoare care mişună peste tot în „Oraşul Academicienilor” au trecut de limita normalului. Nu este vorba nici pe departe că cetăţenii oraşului Năsăud n-ar iubi câinii, dar când aceştia îi terorizează cu zi cu noapte prin atacuri în haită, unii fiind chiar muşcaţi, alţii reuşind să scape cu fuga din colţii acestora, transformaţi în fiare din cauza foamei, atunci se ajunge chiar la sentimentul opus. De parcă nu erau de-ajuns maidanezii localnici, în nenumărate rânduri, în diferite zone mai retrase (în zona Gării CFR; în preajma stadionului oraşului pe strada Vasile Naşcu şi altele) sunt descărcaţi şi lăsaţi în voia sorţii din dube străine de oraş, duzini de câini vagabonzi.

Situaţia a fost reclamată la Primăria oraşului Năsăud de către cetăţenii (două persoane au fost muşcate) implicaţi în lupta cu maidanezii, în acest sens viceprimarul Ovidiu Maghiar precizând: „În urmă cu trei ani, administraţia oraşului a reuşit amenajarea unui adăpost la serele de pe strada Mihai Eminescu. Dar, au urmat unele tensiuni între angajaţii primăriei care se ocupau de prinderea patrupedelor (aşa-zişii hingheri) şi cei ce se autointitulau iubitori de animale şi care reclamau acţiunea de strângere a lor şi închiderea la adăpost, fapt ce a dus la amânarea procedurii. Vom încerca să rezolvăm cumva situaţie…”, a declarat edilul urbei.

Una peste alta, trebuie făcut cumva, deoarece situaţia riscă să scape de sub control, câinii vagabonzi intrând chiar şi în casa scărilor blocurilor, în curţile cetăţenilor, escaladând gardurile (unele înalte de peste doi metri) urlând de foame, agresând pe cine le iese în cale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5