Maidanezii, spaima credincioşilor
Tot mai mulţi bistriţeni semnalează pericolul care creşte odată cu numărul câinilor vagabonzi.
Aceştia se adună în haite şi, flămânzi, devin tot mai agresivi. “E plin oraşul! Vi se pare normal să îmi schimb traseul de serviciu pentru aceşti dulăi? Să îmi fie frică să merg pe stradă? Când sunt doi-trei, nu sunt periculoşi, dar când vin în haită de câte 10 şi sunt flămânzi, nu ştiu ce iubitor de animale le mai face faţă”, declară Maria Ciuruş, care locuieşte în zona de jos a oraşului, pe strada Sigmirului.
Câinii fără stăpân sunt şi o prezenţă obişnuită la fiecare colţ de stradă. “Cred că în primul rând ar trebui să ne gândim la un program serios de monitorizare a animalelor, pentru că în momentul de faţă nu ştie nimeni câte animale sunt în România. Vorbim în primul rând de câini de rasă, care pot fi abandonaţi. Legea pedepseşte abandonul, dar nu ştiu nici un caz de stăpân pedepsit de abandonarea animalului”, ne declară Ciprian, un tânăr care iubeşte animalele şi care nu vrea să le vadă pe stradă.
Un vecin de pe Privighetorilor a fost muşcat de maidanezul de culoare neagră iubit de toţi locuitorii, propăşit în scara blocului. Cu toate că a suferit vreo două săptămâni din cauza muşcăturii, bărbatul l-a iertat. Chiar dacă maidanezii au devenit o problemă majoră în ultima vreme, iar numărul reclamaţiilor a crescut vertiginos, iubirea faţă de animale îi face pe români să fie mai buni.
Biserica păstorită de părintele Simion Tiberius Sabău este înconjurată de haita de câini care sunt spaima credincioşilor. La nou înfiinţata Biserică „Sfântul Nicolae” din Bistriţa, de pe strada Sigmirului, nu se poate ajunge fără a face cunoştinţă cu câinii. Parohia are peste 160 de familii, credincioşii cerând instituţiilor abilitate să se ocupe de câinii care le fac duminicile grele.
Adaugă comentariu nou