Stelian Dolha, deputat PNL: Dacă fiecare bistriţean care are curte, care are o casă la ţară, adoptă unul sau doi câini, rezolvăm soarta câinilor fără stăpân din Bistriţa

Liderul PNL BN, deputatul Stelian Dolha, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă de ce a votat în favoarea eutanasierii câinilor fără stăpân.


„Nu cred că votul putea fi altfel, în ciuda opiniei celor care au protestat, a iubitorilor de animale. Votul a fost masiv pentru această lege, aveam cu toţii pe umăr o povară: moartea lui Ionuţ. Nu puteam risca să se repete iar şi iar această tragedie, odată şi odată trebuia luată o decizie. Dacă această lege are o parte pozitivă este că maidanezii sunt adunaţi timp de 14 zile lucrătoare în adăposturi, de unde pot fi adoptaţi”, a afirmat Stelian Dolha.


Liderul liberal a făcut un apel către bistriţeni să adopte câini, Dolha anunţând că va adopta, personal, doi câini de la adăpost.


Ca să vedeţi că mă interesează soarta maidanezilor, că nu suntem nişte insensibili care doar au votat pentru eutanasierea lor, fac un apel către toţi bistriţenii şi le spun că e perioada în care trebuie să adoptăm câini. Cred că dacă fiecare bistriţean care are curte, care are o casă la ţară, adoptă unul sau doi câini, rezolvăm soarta câinilor fără stăpân din Bistriţa. Vom şti un lucru: acei maidanezi n-o să se mai întoarcă niciodată în stradă. Dacă exemplul ar fi urmat în toată ţara, salvăm sute, mii, poate zeci de mii de câini. Trebuie să dăm dovadă totuşi de umanitate, în primul rând. Nu trebuie să ne oprim aici din punct de vedere legislativ şi trebuie să iniţiem un proiect de lege privind sterilizarea câinilor din gospodării. Să-l întrebăm pe stăpân, în general în gospodăriile rurale, unde este focarul înmulţirii maidanezilor, dacă vrea să-şi înmulţească câinii, iar dacă nu, trebuie recurs la sterilizarea lor. E o iniţiativă ce nu mai poate aştepta. Atunci pachetul este complet”, a precizat deputatul PNL Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5