Sfântul Mare Mucenic Gheorghe va fi ocrotitorul frumoasei Biserici Ortodoxe de pe Calea Moldovei

O frumoasă, impunătoare, atrăgătoare şi liniştitoare „Mireasă a lui Hristos", unde bunii creştini ortodocşi îşi găsesc alinarea, se înalţă pe str. Calea Moldovei, nr. 9 Bis, din municipiul Bistriţa, care lăcaş va fi oaza de credinţă, speranţă, împlinire şi clipe de fericire pentru enoriaşi, prin rugăciunile care se înalţă la Sfânta Liturghie şi nu numai, sub harul credinţei pe care îl are PC preot paroh Arghir Vlaşin, un preot vrednic de laudă pentru implicarea şi dăruirea construirii acestei minunate şi cochete Biserici Ortodoxe având hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", o bijuterie pentru sufletul şi inima bunilor credincioşi.

Construcţia acestui minunat lăcaş de rugăciune a demarat în anul 2004 şi speranţa este ca în anul 2020 să fie în totalitate gata, să se facă marea şi cuvenita sfinţire, slujbele şi rugăciunile desfăşurându-se, la început, la subsol, apoi în biserica care actualmente nu este gata, dar este plină de enoriaşi prezenţi la Sfintele Liturghii, Vecernii etc.

De remarcat faptul că pictura bisericească, în stil bizantin, realizată până acum, este unicat în judeţ prin stil şi compoziţie, pictură realizată de pictorul bisericesc Dan Cotoc, ajutat de soţia, Mihaela Cotoc, care este pictor restaurator, doi bistriţeni talentaţi şi cu multă dăruire pentru acest gen de pictură.

O mare bucurie pentru credincioşi şi pentru PC preot paroh Arghir Vlaşin a fost prezenţa valoroasei, profesionistei şi recunoscutei Corale „Andrei Mureşanu" din Bistriţa, care a dat răspunsurile înălţătoare la Sfânta Liturghie, sub bagheta titratului şi maestrului în muzica sacră, arhidiaconul şi profesorul Cornel Pop.

Eforturile făcute de PC preot paroh Arghir Vlaşin, cât şi ale credincioşilor din parohie sunt demne de laudă şi vor fi răsplătite de bunul Dumnezeu pentru dreapta credinţă care se înalţă în timpul rugăciunilor, fiind o mare tămăduitoare a sufletelor şi trupurilor.

Felicitări preotului paroh, Consiliului Parohial şi enoriaşilor pentru efortul făcut, atât de necesar în această perioadă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5