Sfaturi pentru a alege rasa de câine potrivită sau nicio rasă

Alegerea rasei de câini potrivite este la fel de importantă ca alegerea unui animal de companie ale cărui nevoi le poți satisface. Există o serie întreagă de decizii care ar trebui gândite cu atenție atunci când te gândești să aduci un animal de companie la tine acasă pentru totdeauna. Pentru început, crează-ți un checklist care să cuprindă următoarele întrebări:

  • Am ales un animal de companie care să se încadreze în casa și stilul meu de viață?
  • Am resurse financiare pentru a avea grijă de un animal de companie?
  • Am timp să îngrijesc, să dresez și să acord atenție unui animal de companie?

Orice mentalitate ai avea, nu transforma dorința de a achiziționa un câine într-o decizie impulsivă. Acest câine va face parte din viața ta pentru anii următori, așa că încearcă să cercetezi cât de mult, înainte de a-ți lua un angajament.

Alegerea noului tău cel mai bun prieten poate fi o provocare și de aceea, unii oameni s-au gândit să creeze selectoare de rase online care te pot ajuta să găsești rasa de câine potrivită stilului tău de viață. Procesul presupune să faci un test rapid pentru a dezvălui cele mai bune potriviri de rasă sau pentru a afla cât de compatibil ești cu rasele care îți plac. Internetul este cel mai bun prieten al tău pentru a găsi un alt prieten cel mai bun. De la o mulțime de imagini pe care le oferă, până la filme animate sau non-animate care au câini de rasă ca personaje principale, precum și alte aventuri distractive, cum ar fi The Dog House Megaways, totul îți stă la dispoziție pentru a-ți analiza viitorul companion blănos din diferite unghiuri și perspective.

Pe măsură ce restrângi căutarea în funcție de anumite criterii, nu uita să te gândești la dimensiunea câinelui care se va potrivi în casa ta. Dacă locuiești într-un mic studio, probabil că nu ar trebui să aduci acasă un Dog German. Dar nu lăsa mărimea să te păcălească, pentru că nu echivalează mereu cu cantitatea de exercițiu de care are nevoie câinele. Câinii mici tind să fie hiperactivi și le place să depună mult efort până ajung într-o stare de extenuare. Și câinii mari necesită exerciții fizice, dar tind să fie puțin mai leneși. De asemenea, au nevoie de multă atenție.

Cei care locuiesc în apartamente situate la etaj ar trebui să se întrebe dacă sunt dispuși să urce și să coboare scările de cinci ori pe zi pentru a-și plimba câinele dimineața devreme și noaptea târziu. La fel, dacă locuiești în zona rurală, gândește-te unde își va petrece câinele cea mai mare parte a timpului. De exemplu, un mic Pomeranian ar putea fi cel mai rău coșmar al celui care vrea să exceleze la capitolul îngrijire. Murdăria, micile insecte și tot ce se lipește ușor se încurcă în mod constant în blănița sa deasă și mătăsoasă.

Dincolo de preferințele pe care le ai în ceea ce privește aspectul fizic al patrupedului, fii pregătit să plătești pentru cheltuielile veterinare. Aceste costuri variază de la vizite veterinare pentru vaccinuri de rutină și curățarea dinților, la boli și accidente neașteptate. Toate lucrurile mici se adună și ele: microcipare, îngrijire, lese, boluri pentru câini, mâncare, medicamente pentru purici și un pătuț unde să se poată odihni confortabil după ce ți-a fost alături încă o zi. S-ar putea totodată să ai nevoie să angajezi și un însoțitor de câini dacă lucrezi de dimineața până seara târziu în timpul săptămânii sau dacă ai nevoie să îl cazezi undeva atunci când călătorești.

Dacă nu dispui de un buget foarte mare atunci când vrei să îți achiziționezi un câine, o alternativă excelentă la cumpărarea unei rase pure este adoptarea unui câine dintr-un adăpost de salvare. Costul nu este doar semnificativ mai mic, dar beneficiezi de fapt de obținerea mai multor rase într-una. Există mii de câini disponibili în orașe din toată țara.

Cumpărarea unui câine este un angajament important, dar este și începutul unei relații lungi și împlinitoare. Dacă ai în vedere o anumită rasă, un crescător bun va răspunde sincer la întrebările legate de nevoile câinelui.

 

 

 

Comentarii

26/08/21 10:24
Din cartiere

Sa ai caine in apartament ori in gospodarie inseamna :
- zilnic sa aduni cate o lopata de rahati LA CURTE SI SA IESI CU CAINELE DIN 3 IN 3 ORE AFARA SA-SI FACA NEVOILE, INCLUSIV NOAPTEA ;
- permanent sa ai grija sa nu-ti scurme, sa nu-ti roada toate florile si toti arbustii din curte ;
- Cand naparlesc iti umple curtea si apartamentul de par ;
- Anual sa mergi cu el la medicul veterinar si sa-i aplici toate tratamentele necesare sa nu se imbolnaveasca ;
- risc permanent sa te imbolnavesti tu de la caine cu virusi pe care nici nu-i gandesti cati sunt ...
- Urla, latra si deranjand vecinii, intri in conflict cu ei ;
- trebuie zilnic scosi la plimbare sa nu anchilozeze ;
- DACA ESTE CAINE " PERICULOS " RISTI SA MUSTE PE CINEVA cu urmarile contraventionale ori penale aferente ;
- NU POTI PLECA NICIODATA DE ACASA, CA NU VREA NIMENI SA-TI TINA LOCUL IN LIPSA TA ... sa aiba grija de ei , iar daca-i duci la o canisa te costa cat biletul tau de odihna si tratament ... unde te duci !
- etc. etc. etc.
No ... daca va mai arde ... LUATI-VA CAINE !
( Eu am ... si asa patzesc ... )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5