Şi bărbaţii gătesc uneori
După 20 de săptămâni, cât au durat cursurile de calificare gratuită, 28 (8 bărbaţi şi 20 de femei) de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi aflaţi în evidenţele Agenţiei Locale Beclean de Ocupare a Forţei de Muncă vor trece joi, 18 iulie 2013, prin probele în măsură să le asigure o diplomă recunoscută şi pe piaţa românească, şi pe cea europeană şi, implicit, o meserie cu care să se descurce în viaţă: cea de bucătar. Evaluarea, care va avea loc la centrul din teritoriu al AJOFM, cel care s-a ocupat de întreaga organizare, îi aparţine unei comisii responsabile cu formarea profesională din cadrul secretariatului tehnic judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa şi constă într-o probă scrisă de tip grilă şi una practică, de prezentare a unor preparate culinare gătite individual. Potrivit Anuţei Mititean, responsabilă cu derularea activităţii, o bună parte dintre participanţi (în jur de zece) s-a angajat pe perioada calificării şi toţi au făcut practică în unităţi cu profil gastronomic. Interesaţii în a-şi găsi un rost pe piaţa joburilor se pot adresa şi de acum înainte Agenţiei din Beclean, cea care prin centrul de formare profesională începe cursuri gratuite de fiecare dată când se strâng destui şomeri cât să formeze o clasă. Cei 28 de cursanţi, care sunt cât pe ce să se vadă cu o diplomă în mână, sunt absolvenţi de gimnaziu, de liceu ori de şcoli profesionale.
Iniţiativa tradusă şi în trecut prin diverse direcţii de recalificare – instalaţii pe sectorul apă - gaz, formarea de competenţe informatice, cele necesare în bucătărie, în comerţ ori în dulgherie - este o măsură activă de orientare pe piaţa muncii, încadrată de Legea 76/2002.
Citiţi şi:
- O nouă şansă profesională pentru şomeri recalificaţi la Beclean
- O nouă şansă profesională pentru şomeri recalificaţi la Beclean
- Cursuri de calificare profesională
- Gata să lucreze în comerț
- AJOFM BN: Peste 400 de șomeri au participat la programe de formare profesională. Alte14 programe vor fi organizate până la finele anului!
Adaugă comentariu nou