Cursuri de calificare profesională

20 de şomeri au şansa să îşi găsească un rost pe piaţa muncii, ca lucrători în comerţ, după ce au susţinut examenul în măsură să le certifice pregătirea profesională urmată gratuit pe parcursul a zece săptămâni, în perioada 20 mai – 29 iulie.
Evaluarea a avut loc la centrul din Beclean al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ca o măsură activă de reorientare profesională, prevăzută de Legea 76/2002.
În teritoriu, persoanele fără ocupaţie aflate în evidenţele instituţiilor de profil se pot adresa Agenţiei din Beclean dacă sunt interesate de o posibilă recalificare în măsură să le dea o meserie şi o diplomă cu care să se descurce în viaţă; cursurile se organizează fără costuri din partea beneficiarilor (şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi) ori de câte ori se strânge destulă lume cât să formeze o grupă. Până acum, s-au reorientat în acest fel cei ce aveau să devină între timp instalatori pe sectorul apă şi gaz, operatori pe calculator, bucătari, dulgheri sau lucrători în comerţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5