O nouă şansă profesională pentru şomeri recalificaţi la Beclean

26 de şomeri, dintre care unii şi-au (re)găsit deja un rost pe piaţa muncii, au o nouă şansă profesională ca dulgheri-tâmplari-parchetari, după ce au susţinut luni, 26 august, examenul în măsură să le certifice pregătirea profesională urmată gratuit pe parcursul a douăzeci de săptămâni, în perioada 1 aprilie – 19 august.
Evaluarea a avut loc la centrul din Beclean al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ca o măsură activă de reorientare profesională, prevăzută de Legea 76/2002.
În teritoriu, persoanele fără ocupaţie aflate în evidenţele instituţiilor de profil se pot adresa Agenţiei din Beclean dacă sunt interesate de o posibilă recalificare în măsură să le dea o diplomă cu care să se descurce în viaţă; cursurile se organizează fără costuri din partea beneficiarilor (şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi) ori de câte ori se strânge destulă lume cât să formeze o grupă. Până acum, s-au reorientat în acest fel cei care aveau să devină între timp instalatori pe sectorul apă şi gaz, operatori pe calculator, bucătari, dulgheri sau lucrători în comerţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5