Simfonia graţiei picturale, oferită de artistul plastic Gloria Oprişa

Un eveniment plastic de o mare sensibilitate, lumină şi culoare, în lumea mirifică şi expresivă a picturii, s-a derulat la Muzeul Bistriţa, în Sala Grigore Bradea, sub egida valoroasă a Consiliului Judeţean şi a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, unde, pe simezele renumitei săli de expoziţie au fost oferite privirii, sufletului şi inimii, spre încântare, superbe tablouri reprezentative din creaţie cunoscutei şi apreciatei artiste, membră a UAPR, grafică, 1990, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, în 1976, Cristina Gloria Oprişa, care şi-a vernisat expoziţia sugestiv şi motivant denumită „Simfonia graţiei, Cristina Gloria Oprişa, pictură”, o activitate de impact desfăşurată în prezenţa unui numeros public avizat şi doritor de frumos şi artă plastică sugestivă.
Deosebita, frumoasa şi eleganta activitate a fost moderată de către prof. dr. artist plastic profesionist şi un bun manager al ComplexuluiMuzeal, Alexandru Gavrilaş, o gazdă primitoare şi cu multă generozitate, care i-a urat un „Bun venit la Bistriţa” şi care a vorbit cu aplecare despre valoarea artistului plastic şi a operelor sale expuse, cu argumente şi exemplificări, scoţând în relief puterea de creaţie şi compoziţie în opera sa.
Istoricul de artă, prof. Vasile Duda, cel care a scris şi textele critice la frumosul şi elegantul catalog, apărut la Editura Nosa Nostra, din Bistriţa, 2018, a făcut un pertinent şi elocvent expozeu, cu argumente şi motivaţii, referitor la tematica, compoziţia, mesajul, simbolul floral, de floare albă, floare aurie, plantă roşie, plantele albastre, simfonia graţiei vegetale, planurile şi centrele de interes, expresivitatea etc., precizând: „Cristina Gloria Oprişa are o pictură care încântă prin naturaleţea accesibilă şi simbolistica potenţială a formelor. Sintezele sale îl aduc pe iubitorul de artă spre descoperirea sacralităţii ca atitudine şi sentiment al vieţii...”.
Cristina Gloria Oprişa este un punct de reper în pictură, cu o multitudine de expoziţii la care a participat, personale, colective, de grup, judeţene, saloane, expoziţii de grup peste hotare – Ucraina, Ungaria, Germania, Cehia, Olanda etc. -, expoziţii happening, organizator-curator, participări la tabere, etc., făcând şi donaţii caritabile, o artistă cu multiple valenţe în lumea culorii şi a temelor abordate, de o sensibilitate aparte.
În finalul acţiunii, profesionista artistă plastică Cristina Gloria Oprişa a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate, declarând că se bucură că se află din nou la Bistriţa, bistriţenii fiind buni receptori la fenomenul plastic valoros.
A fost o seară de magie plastică şi de o sensibilitatea sufletească aparte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5