De Ziua Culturii Naţionale, Andreea Rus - cu reţeta În căutarea fericirii

Un eveniment plastic deosebit, de o sensibilitate aparte, cu multiple conotaţii afective şi de încântare a sufletului, a privirii şi a inimii, s-a derulat la cunoscuta galerie de la Casa Argintarului din Bistriţa, printr-un superb şi elocvent vernisaj al unei expoziţii aparţinând cunoscutei, consacratei şi valoroasei artiste – Andreea Rus, o personalitate în lumea mirifică a picturii prin modul de abordare şi de expresie în frumoasele şi sugestivele tablouri care îţi încântă privirea şi-ţi creează emoţii şi stări de fericire.
Activitatea, de o factură aparte, a avut loc în cadrul Zilei Culturii Naţionale, iar Andreea Rus, care este doctor în arte vizuale din 2010, absolventă a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, cu specializarea pictură şi master în arte vizuale, membră a UAP din România, cu numeroase expoziţii personale şi internaţionale, inclusiv la Villa Farseti, Veneţia, Italia, în 2014, cu numeroase premii pentru pictură şi lucrări elaborate şi publicate, ne-a oferit, în cadrul expoziţiei sugestiv intitulată „În căutarea fericirii”, momente de autentică revelaţie a fericirii exprimată prin arta picturii.
Despre valoarea expoziţiei şi a exponatelor, valoarea şi mesajul transmis de apreciatul artist plastic profesionist Andreea Rus, au vorbit, cu aplecare, argumente, exemplificări, motivaţii şi aprecieri critice, directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, prof. dr. Alexandru Gavrilaş, la rândul său un apreciat şi valoros sculptor, care a fost moderatorul şi amfitrionul evenimentului, urmat de subprefectul judeţului – Ciprian Ceclan, care a apreciat arta exponatelor, puterea de creaţie şi valoarea artistei, cu un ochi de profesionist, pe care a felicitat-o călduros.
Cea care a oferit „reţeta plastică a fericirii”, artistul plastic profesionist Andreea Rus a făcut o pertinentă motivaţie de abordare a tematicii expoziţiei de faţă, tema aleasă o reprezintă, cât şi titlurile tablourilor de pe simeze: Locuri ale fericirii – O stare, Interior, Gândind sensul, O stare, Paradisul este deasupra lunii, Empireul este deasupra pământului etc., artista oferind publicului reţete pentru... fericire.
Dr. Ana Maria Negoiţă, istoric de artă, precizează despre artistă, în catalogul elegant şi sugestiv al expoziţiei: „Un jurnal al artistei despre căutarea fericirii care se construieşte în imagini, ele apar privitorului ca mai apoi să fie uitate şi re-compuse într-un spaţiu interior”.
Ospitalitatea deosebită, profesională a gazdelor de la Casa Argintarului a fost oferită cu generozitate şi atenţie pentru publicul prezent de către Eugeniu Virgil Miloş şi Sorina Creţu, custozi ai acestui aşezământ cultural.
A fost o zi de mare sensibilitate şi frumuseţe plastică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5