Similitudini? …

Prof. Rus Augustin
  1.   În anul 1349 în Anglia este interzis   …   sărutul   …   a început epidemia de ciumă!  În zilele noastre, sărutul icoanelor și a mâinilor înaltelor fețe bisericești se face   …   mai cu prudență.
  2. Prin  1915   …   „Epidemia de tifos exantematic continuă, bacilul acestei boli mărindu-și nocivitatea. La Iași se înregistrează 350 de cazuri și în întreaga Moldovă se ajunge la 2.000 de cazuri. Sate întregi sunt contaminate, autoritățile le-au încercuit cu armata ca să împiedice intrarea sau ieșirea celor bolnavi. Fără îngrijire și medicamente, populația dispare, 90 de medici au murit și ei ”. (Extras din scrisoarea ministrului Belgiei în România).  În zilele noastre carantină,   …   carantinare   …    datorită atacului  virusului COVID – 19.
  3. În anul 1948, Congresul S.U.A aprobă Planul Marshall prin care 16 țări europene primesc, vreme de 4 ani, 12,4 miliarde de dolari pentru a-și reface mai rapid economiile distruse de război. Statele aflate sub tutela U.R.S.S au fost obligate să refuze ajutorul. În zilele noastre U.E alocă 1.800 miliarde de EURO în perioada 2021 – 2017 pentru reconstrucție după criza provocată de COVID – 19. Se speră că Europa va deveni mai digitală, mai ecologică, mai rezilientă. României i-au fost alocate aprox. 30 de miliarde de EURO, depinde dacă proiectele și planurile sale vor fi acceptate.
  4. Într-un Registru parohial alcătuit la începutul sec. XX, preotul din satul Budești a introdus o rubrică nouă în care consemna în dreptul numelui membrilor familiei   …   „a fost la împuns, sau,  n-a fost la împuns !”.   În zilele noastre cei care au primit vaccinul împotriva virusului COVID -19, au primit un „document” de care se pot folosi atunci când au nevoie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5