Simpozion naţional pe teme educative

Recent, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Beclean s-a desfăşurat un eveniment de amploare naţională. Este vorba despre un simpozion pe teme educative, desfăşurat sub genericul “Integrare, incluziune, diferenţiere – aspecte teoretice şi practice”. 20 de lucrări şi în jur de 50 de participanţi din Constanţa, Călăraşi, Arad, Bihor, Timiş, Gorj, Bistriţa-Năsăud şi alte judeţe din ţară au abordat în cadrul întâlnirii de la Beclean aspecte teoretice şi practice legate de problemele şi aspectele din cadrul temei generale şi anume integrare, incluziune şi diferenţiere.
Programul zilei a debutat dimineaţa, la 9.30 – 10.00, cu primirea invitaţilor, a continuat cu deschiderea festivă (între orele 10.00 şi 11.00), prezentarea activităţilor, pe secţiuni (11.00 – 12.30) şi a concluziilor (12.30 – 13.00), înmânarea diplomelor şi a CD -ului cu ISBN – număr de carte standard internaţional (13.00 – 14.00).
Simpozionul de la Beclean, organizat chiar în Anul European al Cetăţenilor, sub egida Ministerului Educaţiei - în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Primăria oraşului Beclean, Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean – a pus în evidenţă potenţialul creativ şi inovator al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, promovând experienţele pozitive, exemplele de bună practică din sfera incluziunii sociale şi educaţionale.
Ideea centrală pe care s-a axat întâlnirea de la C.S.E.I. Beclean a fost cea a schimbului de experienţă pedagogică între participanţi - dascăli din învăţământul de masă şi cel special din ţară - în privinţa strategiilor integrative aplicabile în procesul de învăţământ. Evenimentul profesional desfăşurat aici a fost un adevărat atelier deschis comunicării didactice, în vederea împărtăşirii unor noi moduri de interacţionare pozitivă, pentru facilitarea procesului de armonizare şcolară a elevilor cu nevoie educative speciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5