Integrarea şi diferenţierea, teme de simpozion naţional la CSEI Beclean

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Beclean va găzdui în 15 iunie o dezbatere de anvergura națională pe tema “Integrare, incluziune, diferențiere – aspecte teoretice și practice”. Organizat chiar în Anul European al Cetățenilor, sub egida Ministerului Educației - în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria orașului Beclean, Consiliul Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean - simpozionul își propune să valorifice potențialul creativ și inovator al cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, promovând experiențele pozitive, exemplele de bună practică din sfera incluziunii.

Ideea centrală este cea a schimbului de experiență pegagogică între participanți - dascăli din învățământul de masă și cel special din țară - în privința strategiilor integrative aplicabile în procesul de învățământ. În fapt, manifestarea se dorește a fi un atelier deschis comunicării didactice, în vederea împărtășirii unor noi moduri de interacționare pozitivă, pentru facilitarea procesului de armonizare școlară a elevilor cu nevoie educative speciale.

Înscrierea lucrărilor e posibilă până la data de 11 iunie, în schimbuil unei taxe de 30 de lei/persoană. Programul zilei va începe dimineața, la 9.30 – 10.00, cu primirea invitaților, și va continua cu deschiderea festivă (între orele 10.00 și 11.00), prezentarea activităților, pe secțiuni (11.00 – 12.30) și a concluziilor (12.30 – 13.00), înmânarea diplomelor și a CD-ului cu ISBN – număr de carte standar internațional (13.00 – 14.00).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5