Sindicaliştii ameninţă cu pichetarea Prefecturilor

Guvernanţii se ceartă dacă să ia sau nu împrumut extern, iar în acest timp sindicaliştii ameninţă cu noi proteste în stradă. Reprezentanţii Cartel Alfa s-au întrunit,ieri, pentru a stabili dacă intră sau nu în grevă generală, după ce Federaţia a respins măsurile propuse de Executiv de reducere a deficitului bugetar.

La finalul întâlnirii, liderul Cartel Alfa, Octavian Luca, a anunţat că a fost deschis calendarul de acţiuni de protest. Potrivit acestuia, federaţiile bugetare din Cartel Alfa vor picheta, luni, începând cu ora 11:00 toate prefecturile, scrie Mediafax. Tot luni, începând cu ora 12:00, sediile PD-L, PSD şi cel al Ministerului Muncii vor fi de asemenea pichetate, a mai precizat Luca.

Acţiunile de protest vor dura două ore. Sindicaliştii cer începerea de urgenţă a negocierilor pentru adoptarea legii salarizării unitare. După negocierile de luni, în cursul zilei de marţi se va hotărî care vor fi următoarele etape de protest.

Liderul Cartel Alfa a anunţat că, dacă negocierile vor eşua, vor fi nevoiţi să sisteze orice activitate. Sindicatele sunt nemulţumite de condiţiile impuse de Minister. Acestea cer eliminarea articolului privind reducerea cheltuielilor de personal, precum şi a celor care prevăd renunţarea la salariul de merit, fondul de premiere şi sporul de antenă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5