Peste 300 de bistriţeni au protestat în Piaţa Victoriei

Nemulţumirile legate de reducerile salariale de 25% în sistemul bugetar şi diminuarea cu15% a pensiilor, dar şi a indemnizaţiilor pentru copii i-au dus, ieri, în Capitală, pe sindicaliştii bistriţeni. Aceştia spun că, dacă nu vor fi luaţi în seamă sunt pregătiţi să intre în grevă generală.

Peste 300 de bistriţeni au pornit, marţi după-amiază, cu maşini, microbuze sau trenuri, către Capitală, unde, miercuri, a avut loc un protest de amploare.

Cei mai mulţi sindicalişti care au plecat la Bucureşti sunt membri ai CNSRL ,,Frăţia”, BNS, CSDR şi ai Sindicatului “Cartel Alfa”.

,,Ne-am pregătit cu fluiere, pancarte. Reducerile salariale şi cele de personal ne nemulţumesc cel mai tare”, a declarat Viorel Viţelaru, liderul judeţean Sanitas.

De asemenea, nemulţumiri sunt şi în rândul profesorilor şi medicilor, care au anunţat că în cazul aplicării reducerii salariale, vor intra în grevă generală.

Voi trăiţi bine, noi nu, ne-aţi ciuruit!

Peste 40.000 de persoane au huiduit şi au fluierat, ieri, în faţa Guvernului. Dintre aceştia, peste 300 de sindicalişti au fost din Bistriţa.

Liderii sindicaliştilor le-au spus participanţilor la miting ,,Ţineţi mâna pe portofele, Guvernul e aproape şi atentează la portofelul dumneavoastră”.

Participanţii au afişat bannere pe care au scris: ,,Ne-aţi ciuruit, vă ciuruim”, ,,Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul”, ,,România, ultimul episod”, ,,Vouă vă dăm 25% din salarii dacă plecaţi”, ,,Voi trăiţi bine, noi nu, ne-aţi ciuruit” şi ,,Nu scapă unul”, pe acesta fiind şi o poză cu Băsescu care ţine în mâini o mitralieră şi ţinteşte spre câţiva oameni.

Potrivit Mediafax, sindicaliştii au amenajat în faţa scenei din Piaţa Victoriei o masă pe care au împărţit-o în două - jumătate a săracilor şi cealaltă jumătate a bogaţilor.

Meniul pentru bogaţi are, la felul 1 - acordarea la discreţie de terenuri, vile, păduri, la felul 2 - contracte prin încredinţare directă şi neplata contribuţie la stat, la felul 3 - achiziţii publice la preţuri de zece ori mai mici şi la desert - evaziuni fiscale fără număr.

Meniul pentru săraci cuprinde la felul 1 - venituri cu 25% mai mici, la felul 2 - micşorare de pensii cu 15%, asezonat cu diminuare de indemnizaţii pentru copii, la felul 3 - pierderea drepturilor avute şi anulare ajutoare de handicap şi la desert - şomeri pe bandă rulantă şi interzicerea înfiinţării locurilor de muncă.

Sindicaliştii se pregătesc de grevă generală

Dacă nici în urma mitingului de ieri, sindicaliştii nu vor obţine renegocierea măsurilor de austeritate necesare în urma acordurilor cu FMI, la finele lunii va fi declanşată o grevă generală pe termen nelimitat. Nemulţumirea sindicaliştilor este din ce în ce tot mai mare de vreme ce guvernarea anunţă disponibilizări în masă în sistemul bugetar.

,,Dacă nici după mitingul din Piaţa Victoriei nu vom primit niciun răspuns la solicitările lor, se va declanşa grevă generală pentru data de 31 mai. Vom fi de acord cu aceasta dar sperăm să nu se ajungă la asta şi să se poată ajunge la un acord“, a declarat Doru Hodoş, liderul local Cartel Alfa.

De menţionat că, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a solicitat crearea unei baze de date cu toate salariile din segmentul bugetar şi anularea ordinului prin care agenţiile de prestaţii sociale au declarat ca fiind greşite, în condiţiile luării în calcul a anumitor sporuri. FNSA a anunţat oficial toate filialele judeţene de declanşarea grevei generale din data de 31 mai.

Reamintim că, preşedintele Traian Băsescu a anunţat în 6 mai, după negocierile cu FMI, că pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25%, iar sistemul de subvenţii va fi restructurat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5