Sindicatele Libere din Învăţământ BN şi-au ales noua conducere

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere din Învăţământ Bistriţa-Năsăud au organizat, la Casa Sindicatelor din Bistriţa, în sala de spectacole, Conferinţa Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care au participat toţi liderii de sindicat din sistemul de învăţământ, membrii UJSLÎ, invitaţi, mass media, în 12 februarie,
Scopul acestei importante întâlniri a fost de a-şi alege noua conducere pentru următoarea perioadă, cât şi a-şi expune problemele care macină acest important şi valoros segment social – cadrele didactice, personalul auxiliar, didactic şi personalul nedidactic.
Preşedintele UJSLÎ BN, prof. Emil Moceanu a prezentat un pertinent şi explicativ Raport asupra activităţii desfăşurate de conducerea uniunii, cadrele didactice, de la alegeri şi până în prezent.
Au onorat cu prezenţa, transmiţând salutul instituţiilor pe care le-au reprezentat, scoţând în evidenţă rolul şi importanţa sistemului de învăţământ în societate, de formatori de oameni şi cetăţeni demni, învăţământul şi sănătatea fiind primordiale într-o societate civilizată, necesitatea acordării a 6% din PIB-ul României învăţământului, cât şi sacrificiile la care au fost supuse cadrele didactice prin diminuarea salariilor cu 25%, o ţară prosperă şi sănătoasă este aceea care are oameni educaţi, în primul rând oameni sănătoşi, formarea personalităţii cetăţenilor şi educarea lor pentru ţară şi popor revenind sistemului de învăţământ, opinând în acest sens: prefectul judeţului BN – ec. Ioan Ţintean, preşedintele CJ BN – Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei – ing. Ovidiu Teodor Creţu, inspectorul şef al IŞJ BN – prof. Camelia Tabără, preşedintele Sindicatelor Democratice din România – prof. Iacob Baciu şi, nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele Confederaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Toţi aceşti vorbitori au scos în evidenţă activitatea deosebită desfăşurată de preşedintele Emil Moceanu şi a conducerii UJSLÎ pentru apărarea drepturilor corpului didactic, cât şi dialogul intens şi negocierile făcute în acest scop.
Au fost prezentate, cu exemplificări, materialele privind modul de acţiune a uniunii în slujba nobilă a învăţământului şi a cadrelor didactice.
În urma votului liber exprimat de către cei prezenţi, prof. Emil Moceanu a fost reales în funcţia de preşedinte UJSLÎ BN cu o majoritate covârşitoare de voturi, fiind aleasă şi noua conducere a biroului uniunii.
Suntem siguri că mişcarea sindicală a cadrelor didactice este pe mâini bune şi urăm succes noii conduceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5