Soare, zâmbet, copilarie, speranță, talent, mobilizare, ajutor, empatie

Când ești pus în situația să o iei, în viață, de la capăt, mersul, vorbitul, zâmbitul, trăitul, toate se învaţă. Din nou. De la zero. Ca şi cum nu le-ai fi ştiut niciodata. Extirparea unei tumori cerebrale avea să o înveţe toate acestea pe Emilia, o elevă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” din Beclean. Pașii nu i se măsoară, deocamdată, în metri, ci în cuvinte: soare, zâmbet, copilărie. Căci acestea au fost primele sale rostiri după momentele lungi de tăcere.
Tratamentele de recuperare costă. Suficient cât o familie obişnuită din România să nu le poată ţine pasul. Pentru asta, adică pentru ajutor, există prieteni, apropiaţi, străini, oameni de bine, empatie. În oraşul de pe Someş s-au găsit. Emilia le-a aflat aici. O demonstrează din plin gesturile de solidaritate făcute până acum, multe rămase în anonimat.
O vor dovedi miercuri, 11 iunie 2014, și colegii de școală. Își vor pune talentele la încercare în cadrul celei de-a cincea ediții a spectacolului caritabil “Dăruind vei dobândi”, organizat în sala de spectacole a Casei de Cultură “Radu Săplăcan” din Beclean, începând cu ora 12.30. Intrarea costă 3 lei, după care fiecare e liber să facă donații în urnele special amenajate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5