Şoferiţă din Sângeorz Băi, depistată în trafic, fără permis şi băută. Peste 600 de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri

În acest sfârşit de săptămână, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza întregului județ. Cu această ocazie au fost reținute 32 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare, pentru diverse nereguli.

„De asemenea, au fost constatate și aplicate 665 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200 000 lei, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

          Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 48 ani, din Prundu Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au identificat în trafic un bărbat, de 48 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind sub influența alcoolului. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Sâmbătă, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un bărbat, de 44 ani, din Salva, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Bichigiu, aflându-se sub influența alcoolului. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

     În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au identificat sâmbătă, în trafic o femeie, de 35 ani, din Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără a deține permis de conducere. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Aceasta a refuzat prelevarea a două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Nu în ultimul rând, duminică, un tânăr de 19 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, a pierdut controlul volanului, colizionând trei autoturisme parcate. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5