Soluții inovative pentru stocarea energiei verzi, prezentate la Bistrița, în prezența autorităților și a mediului de afaceri

Potențialul imens al stocării de energie verde și impactul său profitabil asupra afacerilor și al dezvoltării comunităților locale au constituit punctele de reper ale unui eveniment găzduit marți de județul nostru. În prezența unor lideri în domeniu din Norvegia și a altor specialiști, au fost abordate teme care vizează cele mai recente avansări tehnologice în energia regenerabilă și posibilitățile transformative pe care stocarea energiei o reprezintă.

Evenimentul a fost organizat de Luigi Cadar, un tânăr care a studiat în străinătate și care s-a întors în țară pentru a-și dezvolta propria afacere.

          "Plec astăzi de la acest eveniment cu foarte multe întrebări și cu o gamă variată de teme. În primul rând, în ce măsură Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va prelua conceptele de tehnologie inovativă pentru tot ceea ce înseamnă reglementarea în construcții, dar și pe piața serviciilor publice comunitare, indiferent că vorbim despre infrastructura de apă, iluminat public, transporturi  sau alimentare cu gaze naturale. Cred că fiecare soluție inovativă poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării acestor servicii.

În plus, Ministerul Dezvoltării gestionează și parcurile industriale și nu putem să nu ne întrebăm cât de benefice sunt aceste soluții inovative pentru asigurarea activității parcurilor industriale.

Nu în ultimul rând, Ministerul Dezvoltării este și trebuie să fie partenerul autorităților publice locale, iar aceste soluții inovative pot aduce și un plus de valoare pentru dezvoltarea comunităților din mediul rural sau urban. Sunt câteva teme asupra cărora trebuie să ne aplecăm  și vă asigur că atât Ministerul Dezvoltării, cât și Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu au disponibilitate, deschidere înspre aceste probleme, dar și înspre mediul de afaceri și soluțiile pe care le propune”, a declarat secretarul de stat Monica Săsărman.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără, care a transmis mesajul de sprijin al administrației județene și al președintelui Emil Radu Moldovan pentru mediul de afaceri,  precizând că "încet, dar sigur apare tânăra generație de antreprenori care sunt atenți la noile trenduri tehnologice", dar și prefectul Teofil Cioarbă, subprefectul Ioan Zăgrean, primari, oameni de afaceri și specialiști din domeniul energiei regenerabile.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5