Sorin Hangan (PNL Bistriţa): Din toate cele trei proiecte cu parcări, al PNL este cel mai corect juridic. Egalizarea tarifelor şi amenzilor pentru persoane fizice şi juridice

Consilierul municipal Sorin Hangan, preşedintele PNL Bistriţa, susţine că din toate cele trei proiecte care vizează modificarea regulamentelor pentru administrarea parcărilor cu plată şi de reşedinţă amenajate în municipiul Bistriţa, cel al liberalilor este cel mai consistent, inclusiv din punct de vedere juridic.

         „În momentul în care venim cu idei bune şi multe le preluăm de la cetăţeni, pentru că noi chiar considerăm că suntem în slujba lor şi nu-l folosim doar aşa ca expresie,  nu suntem niciodată luaţi în seamă sau ni se copiază proiectele şi dacă dânşii au majoritate astăzi consideră că-i dreptul lor. Am depus şi noi un proiect în Consiliul Local care va fi dezbătut mâine (n.n. – joi) şi care vizează modificarea regimului în ceea ce priveşte regulamentul parcărilor din Bistriţa. Am depus în februarie proiectul, după noi a depus şi domnul primar, şi-a dat seama că cel adoptat conţine unele erori(...). Din puncul meu de vedere, din toate cele trei proiecte care vizează regulamentul parcărilor, al nostru este complex şi cel mai corect din punct de vedere juridic”, a spus Hangan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Proiectul PNL privind parcările prevede ca, dacă în vechiul regulament adoptat, tariful pentru abonamentul în parcările cu plată era de 480 lei pentru persoane fizice şi juridice, acesta să scadă la 360 lei. De asemenea, şi amenda ar urma să fie pentru nerespectarea regulamentului în parcările cu plată, care iniţial erau de 200 lei pentru persoanele fizice şi 400 lei pentru persoanele juridice,  de 200 lei pentru ambele categorii de utilizatori, pentru a nu exista discriminare. „Cel care greşeşte, dacă greşeşte, este o persoană fizică, adică şoferul, nu societatea comercială”, a explicat Sorin Hangan.

         În plus, liberalii propun prin proiectul lor ca pentru parcările rezidenţiale, tariful să fie de 180 lei/an atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice , acum fiind de 480 lei pentru persoane juridice. „Este aceeaşi maşină, parcarea nu are acoperiş de sticlă, investiţia pentru amenajarea parcării este la fel”, a motivat Hangan. Nu în ultimul rând, liberalii au mai propus ca amenda să fie de doar 300 lei în cazul nerespectării regulamentului parcărilor, iar contravenientul să poată achita în termen de cel mult 48 ore de la data luării la cunoştinţă a părocesului-verbal jumătate din cuantumul amenzii. „În regulamentul vechi, în zona centrală exista acest lucru, adică puteai să plăteşti în 48 ore jumătate, în parcările rezidenţiale nu se putea, adică dacă fac greşeala în parcarea unui bloc nu pot plăti jumătate. Nu am înţeles de ce. Am considerat că sunt doar scăpări ale executivului”, a concluzionat liderul PNL Bistriţa.

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5