Spectacolul de excepţie „La porţile dorului” a deschis stagiunea Ansamblului Folcloric Profesionist „Dor Românesc”

Dorul a fost vedeta spectacolului premieră susţinut de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, intitulat „La porţile Dorului”. Evenimentul, găzduit de Centrul Cultural Dacia, a fost organizat de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud prin Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”.

Regia artistică a acestui spectacol de excepţie i-a aparţinut directorului Matildei Pascal Cojocărița, care a propus trei ipostaze ale dorului -  dorul legat de obieceiul nunţii,  de cătănie şi de şezătoare.

         Au evoluat, în aplauzele publicului bistriţean, soliștii Domnica Dologa, Mirela Petruș, Nicolae Cioancă, Oana Matei Coruți, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Lenuța Purja, Veronica Bălan şi Anamaria Marti, în acompaniamentul orchestrei dirijate de Horațiu Cigu.  Dansurile din diferite zone folclorice ale ţării, în coregrafia lui  Adrian Pașcu, i-au însoţit pe artişti.

         Invitaţi speciali în recital au fost Mariana Ionescu Căpitănescu din Gorj şi soții Antoaneta și Liviu Buțiu din Bihor.  

         Prezentator al spectacolului a fost Menuț Maximinian.

„În suflet am o bucurie imensă. Cine nu ar fi bucuros atunci când are în coordonare un asemenea colectiv artistic cum este Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc”, care a deschis noua stagiune muzicală 2022-2023, cu un spectacol excepţional? Cine nu ar fi bucuros să aibă la un astfel de eveniment artişti valoroşi, iubiţi de publicul larg? Cine nu ar fericit să aibă un public aşa cum avem noi la Bistriţa. Dumneavoastră ne daţi puterea de a realiza astfel de spectacole”, a declarat, la final, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5