„SPERANŢA REÎNVIATĂ”, LA DORNIŞOARA

Joi, 2 iulie 2009, a avut loc cea de a douăsprezecea întâlnire a Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, a căror membri au organizat o bine inspirată excursie în Munţii Bârgăului, cu finalul la Dornişoara (Dorna Mică), sub poalele Munţilor Călimani.

Drumul s-a făcut cu microbuzul oferit de CJC, prin graţia directorului Nicolae Gălăţean, dar şi cu alte maşini ale membrilor societăţii şi prieteni ai acestora, iar gazda a fost Ocolul Silvic Josenii Bârgăului, prin amabilitatea deosebită a ing. şef, Dănilă Vlad, care a pus la dispoziţie cabana modernizată din Dorna Mică.

Întâlnirea s-a desfăşurat în minunatul cadru natural al lumânărilor de brad, prin prezenţa majorităţii membrilor Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, care au făcut plimbări prin pădure, vizitând borcutul de la Şendroaia, unde, din păcate au avut o mare deziluzie: izvorul mineral s-a degradat datorită tăierii arborilor şi lipsei de amenajare a unui perimetru de protecţie.

Membrii societăţii au pregătit subiectele şedinţelor următoare, planul sărbătoririi unui an de la înfiinţare, care se va împlini în luna august 2009, organizarea unor noi excursii, probabil la Colibiţa şi poate apoi la Sărata.

Dintre membrii societăţii, norocul celui născut în luna iulie a fost pentru Palagica Zaharia (Coca), beneficiară a unei aniversări deosebite, într-un cadru natural de o rară frumuseţe, prilej cu care s-au depănat amintiri din tinereţe prin cântece şi voie bună.

Felicităm cu toţii pe bucătarul şef al societăţii, Leonida Ştefănescu, cel care, cu migală şi măiestrie, ne-a pregătit bucate la ciaon (miel si ciuperci) care mai apoi, şi în timp ce se mâncau, au fost stropite cu licori alese, având drept scop îndepărtarea colesterolului şi altor boli de care nici nu ne-am mai adus aminte.

Mulţumim şi părintelui Feier, precum şi părintelui Cristea, care ne-au stropit cu aghiasma binefăcătoare si-i rugăm ca şi la viitoarele întâlniri să ne onoreze cu prezenţa.

Toată lumea a fost fericită de o asemenea reuşită şi aducem mulţumiri organizatorilor (adică la toată lumea), alături de urările noastre de sănătate şi voie bună.

P.S. Pe 6 august se pregăteşte o altă surpriză, la care cu siguranţă o să participaţi, iar dacă o să ne contactaţi, sunteţi bineveniţi!

Speranţa rămâne o flacără mereu alimentată, care nu se stinge niciodată.

Livia Blaga, Nicu Vrăsmaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5