DEZBATERI DESPRE ISTORIA BÂRGAIELOR, LA MIJLOCENI

Joi, 7 mai 2009, s-a desfăşurat cea de a zecea întâlnire a Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, care a adunat, din nou, în casa Liviei Blaga din Mijloceni, o mare majoritate a celor care au luat în serios rostul şi menirea întrunirilor societăţii. Această întâlnire a avut ca obiectiv principal prezentarea unor comunicări despre istoria Văii Bârgăului, în deosebi cu privire la unele dintre principalele personalităţi cunoscute.

Invitatul principal al acestei manifestări a fost cercetătorul bistriţean dr. Adrian Onofreiu, de la Arhivele Naţionale Bistriţa – Năsăud, care a prezentat o serie de mărturii documentare cu privire la personalităţi ale Văii Bârgăului, care a şi donat societăţii culturale bârgăuane mai multe volume din lucrările sale sau în colaborare.

O altă comunicare interesantă, aplicată la personalităţi ale satului Mijloceni, şi susţinută de profesorul Pantelimon Lucuţa.

Întâlnirea a continuat cu discuţii şi aprecieri, pe marginea materialelor prezentate şi a fost urmată de sărbătorirea membrilor societăţii, născuţi în luna mai: Vasile Sarcă, Ilie Vrâncean şi Iuliana Mănarcă. Membrii Societăţii Culturale „Speranţa reînviată”, transmit pe această cale urări de bine şi sănătate doamnei Adriana Doina Pană.

Speranţa rămâne o flacără aprinsă care nu se stinge niciodată.

Niculae Vrăsmaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5