TARAFUL DIN SÂNGEORZ BĂI LA MIJLOCENI

Joi, 5 martie 2009, s-a desfăşurat cea de a opta întâlnire a Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, care a adunat, din nou, în casa Liviei Blaga din Mijloceni, o mare majoritate a celor care au luat în serios rostul şi menirea întrunirilor societăţii. Această întâlnire a avut ca obiectiv principal discutarea şi rezolvarea unor probleme administrative şi organizatorice, precum şi sărbătorirea Zilei Femeii. S-au prezentat unele date privind istoria acestei sărbători şi rolul femeii în societate.

La Această întrunire a participat o echipă a Centrului "Europe Direct" Bistriţa, structură din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului, care şi-a prezentat activităţile pe care intenţionează să le pună în practică în cursul acestui an, aducând broşuri informative numite "ABC-ul alegerilor parlamentare", realizarea de CD-uri cu întrebări de cultură generală pentru copii şi a unei "valijoare pedagogice" cu date despre UE, vorbindu-se şi despre demararea unei caravane numite "Europa, casa noastră".

O surpriză plăcută, a fost făcută de CJC, prin directorul Nicolae Gălăţean şi Casa de Cultură din Sângeorz Băi, prin directorul Florin Hodoroga, care au trimis vestitul taraf sângeorzan, alcătuit din Ionică Moldovan, vioară, Ilie Poleac, braci şi Petrică Adam, contrabas, care au susţinut un spectacol deosebit.

Întâlnirea a fost o adevărată sărbătoare, care a demonstrat, şi de această dată, că Speranţa este o flacără aprinsă care nu se stinge niciodată.

Niculae Vrăsmaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5