Poliţiştii au predat "ABC-ul circulaţiei" preşcolarilor de la Grădiniţa "Căsuţa cu poveşti"

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriâa-Năsăud - Serviciul Rutier şi Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii - au desfăşurat o activitate preventiv – educativă la Grădiniţa cu ”Căsuţa cu Poveşti" din Bistriţa.

Lecţia de circulaţie, adresată copiilor din grupele mijlocie şi mare, a fost organizată în cadrul proiectului "Săptămâna educaţiei globale", fiind intitulată sugestiv "Zebra". Acţiunea a vizat îndrumarea preşcolarilor pentru desci­frarea „ABC-ului circu­laţiei”, formarea unei atitudini pozitive în rândul preşcolarilor pentru respectarea normelor rutiere, dar şi a unei atitudini responsabile şi conştiente pen­tru protejarea propriei vieţi şi a integrităţii corporale.

"În prima parte a activităţii s-a discutat despre regulile de circulaţie, despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi despre comportamentul preşcolarilor pe stradă, iar în partea a doua a activităţii copiii au observat maşina de Poliţie şi au exersat traversarea organizată şi în siguranâă pe marcajul din curtea grădiniţei", ne-a declarat Rodica Brănişteanu, directorul instituţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5