„SPERANŢA REÎNVIATĂ”, LA GRĂDINIŢA DIN MIJLOCENII BÂRGĂULUI

Joi, 4 iunie 2009, a avut loc cea de a unsprezecea întâlnire a Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, a căror membri au participat la serbarea de încheiere a preşcolarilor de la Grădiniţa din Mijlocenii Bârgăului, aducând mici cadouri pentru copii.

La Sărbătoarea copiilor de la grădiniţă, un rol important a avut educatoarea coordonatoare Rodica Zaharie, care a trecut, odată cu vacanţa, în rândul pensionarilor.

Rodica Zaharie a absolvit Institutul pedagogic de educatoare, în anul 1971 şi a fost repartizată în învăţământ, la Casa de copii preşcolari din Prundu Bârgăului, unde a funcţionat 8 ani. Anii aceştia au fost cei mai frumoşi ani, din carieră, în care s-a format ca dascăl. În anul 1979 a fost transferată la Grădiniţa cu program normal din Mijlocenii Bârgăului, unde a funcţionat, timp de 30 de ani, până la pensionare.

De-a lungul anilor a participat la cursuri de formare şi perfecţionare, obţinând toate gradele didactice şi calificativele de „foarte bine”. În anul 2000 a fost numită director de grădiniţă la Mijlocenii Bârgăului şi apoi educator – coordonator, până la pensionarea din iunie 2009. Rodica Zaharie este o membră de bază a societăţii culturale.

Întâlnirea a continuat, în casa Liviei Blaga din Mijloceni, în prezenţa majorităţii membrilor Societăţii culturale bârgăuane „Speranţa reînviată”, care au luat în serios rostul şi menirea întrunirilor societăţii, pregătind subiectele şedinţelor următoare, planul unor excursii şi sărbătorirea unui an de la înfiinţare, care se va împlini în luna august 2009.

Au fost sărbătoriţi membrii societăţii, născuţi în luna iunie: Rodica Zaharie şi Livia Blaga, care au intrat, în această vară, în rândul pensionarilor.

Speranţa rămâne o flacără mereu alimentată, care nu se stinge niciodată.

Niculae Vrăsmaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5