Sprijin pentru producătorii de legume şi fructe

Şi fermierii care-şi desfăşoară activitatea în sectorul legume-fructe, precum şi cei care se ocupă de agricultura ecologică, vor beneficia, conform unei Hotărâri a Executivului, de sprijin financiar. Ca şi în cazul celor care înfiinţează culturi de toamnă, sprijinul financiar se acordă doar o singură dată.

Ajutorul specific pentru sectorul legume-fructe este, conform documentului mai sus menţionat, următorul: 1110 lei/ha pentru persoanele fizice, 2960 lei/ha pentru membrii grupurilor de producătorii, persoane fizice autorizate şi persoane juridice, 3700 lei/ha pentru membrii grupurilor de producători recunoscute preliminar sau membrii organizaţiilor de producători. Cum spuneam, şi fermierii – ce se ocupă de agricultura ecologică - vor beneficia de un anumit sprijin financiar.

Acesta constă în 425 lei/ha pentru culturi pe teren arabil, păşuni şi fâneţe permanente aflate în perioada de conversie, sprijinul se acordă pentru o suprafaţă de maximum 20 ha/fiecare producător; 700 lei/ha pentru viţă de vie şi livezi aflate în perioada de conversie, suprafaţa maximă fiind tot de 20 hectare. De asemenea, şi pentru apicultori în sistem ecologic se acordă 75 lei/familia de albine până la maximum 50 familii de albine pentru fiecare producător.

Fermierii sunt invitaţi pentru informaţii suplimentare la DADR Bistriţa-Năsăud, directorul executiv Mititean Pop Valentin asigurându-le asistenţă de specialitate, operativitate în soluţionarea tuturor cererilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5