Stelian Dolha: Asanarea morală a societăţii româneşti, o poveste siropoasă

Deputatul PNL Stelian Dolha a ironizat într-o conferinţă de presă proiectul legislativ de asanare morală a societăţii româneşti, proiect gândit de deputatul PSD Doina Pană. Dolha a spus că este o poveste siropoasă, un proiect gândit pe modelul comunistoid.

"Doamna ministru Doina Pană, după ce a făcut curăţenie prin pădurile patriei se gândeşte acum la un mega-proiect, acela de asanare a societăţii româneşti de toate metehnele. O poveste siropoasă cu ştiri consistente, poate, dezbateri media suave, cu floricele, că tot le place lor popcornul, cu interdecţia de a folosi cuvinte dure, gen hoţ, probabil şi bou, poate şi purice numai prin conferinţe de presă, doamna ministru, mă gândesc la experienţa domniei sale, cred că are legitimitatea necesară de a vorbi de asanare morală. Probabil, una pe model comunistoid, că tot e mai aproape de doctrona socialist-democrată a PSD-ului sau poate a găsit un proiect mai vechi prin sertarele prăfuite ale ministerului pe unde a trecut”, a afirmat deputatul PNL Stelian Dolha.

Dolha a vorbit şi de apelul făcut de fostul ministru Doina Pană pentru a vota Codul Silvic. Deputatul liberal a spus că va votul Codul Silvic, nu pentru că l-a rugat doamna ministru Doina Pană, ci pentru că e o necesitate, multe dintre amendamentele iniţiate de el fiind introduse în noul Cod Silvic. Dolha îi reproşează fostului ministru lipsa de fair play şi atitudine democratică.

"Am auzit-o pe doamna ministru vorbind în conferinţa de presă de săptămâna trecută de atitudini democratice. Eu îi spun doamnei ministru că la capitolul acesta lasă de dorit. Vă dau şi un exemplu: dezbatere, ultimul vot pe Codul Silvic, doamna ministru Doina Pană a avut o ieşire mai puţin controlată şi anunţă de la tribuna Parlamentului că opoziţia nu mai are sens să vină cu amendamente, să nu fie organizată nicio dezbatere, pentru că oricum nu o să îl voteze. Cu alte cuvinte, anulăm democraţia în Parlamentul României pentru că aşa vrea doamna ministru Doina Pană. O atitudine care a stârnit o reacţie imediată a celor din opoziţie şi nu numai.

Atunci, Codul Silvic a picat la 5-7 voturi. Nu au votat câţiva parlamentari PSD. Nu spuneam acest lucru, dacă nu vedeam aerul de suficienţă al doamnei ministru. I-am spus acum o lună de zile că votez Codul Silvic nu pentru că îmi cere domnia sa, ci pentru că toate amendamentele deputatului Stelian Dolha au fost introduse în Codul Silvic. O să votez Codul Silvic nu pentru că e cel mai bun Cod, ci pentru că e o necesitate. Poate fi îmbunătăţit pe parcurs”, a concluzionat deputatul PNL Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5