Deputatul Doina Pană: Codul Silvic este o prioritate legislativă. Nu e codul lui Pană, nici al Guvernului, ci al sectorului silvic

Dezbaterile la Codul Silvic, întrerupte în luna decembrie, vor fi reluate  în plenul Camerei Deputaţilor de săptămâna viitoare, a anunţat deputatul Adriana Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta a menţionat că nu e vorba despre „codul lui Pană, ci al întregului sector silvic”, cei care, de altfel, l-au şi elaborat.

         „Vreau să vă spun că, în momentul în care a anunţat priorităţile primul-ministru, s-a referit special şi la Codul Silvic şi, precizez, chiar dacă nu este un proiect al Guvernului, pentru că proiectul Guvernului a picat în iunie anul trecut. Proiectul actual este al unui grup de parlamentari. Premierul a făcut precizarea că, deşi Radarul pădurilor funcţionează foarte bine, nu e suficient, e nevoie şi de prevederile cu care vine noul proiect de Cod Silvic.

         Săptămâna viitoare se vor continua dezbaterile de unde au rămas în luna decembrie şi eu sper în înţelepciunea colegilor parlamentari, indiferent de culoarea politică, să vadă că nu este codul lui Pană, nu este proiectul Guvernului, ci al întregului sector silvic, scris de ei, cerut de ei. Să lase demagogia deoparte şi să-l voteze”, a menţionat deputatul Doina Pană.

         În ceea ce priveşte aprobarea modificărilor aduse la legea privind perdelele forestiere de protecţie, fostul ministru al Pădurilor a menţionat că procedurile erau foarte greoaie.

„M-am bucurat că ordonanţa din 2014 cu care am ieşit, privind perdelele forestiere, s-a votat. Cineva afirma, de la tribuna Parlamentului, că în ultimii 10 ani nu s-a plantat nimic. Vreau să vă spun că doar în mandatul meu, care ştiţi că a fost scurt, au fost plantate 23,16 hectare pe Autostrada A2. Am fi plantat mai mult, acela era un teren al ADS, am scos la licitaţie 1000 hectare, dar nu e foarte simplu. Am scos de la CNADNR prioritizarea, am judecat costurile, am alocat banii, dar trebuie să se treacă prin etape de licitaţie. Trebuie identificafiecare parcelă, trebuie întrebat proprietarul dacă te lasă să plantezi, dacă nu, să fie expropriat. Demersurile erau foarte lungi, iar prin această ordonanţă au fost scurtate”, a menţionat parlamentarul PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5